Appellation Marlborough Wine (AMW) har netop lanceret et officielt vinkort over området. Et af formålene er ifølge AMW chair John Buchanan at gøre opmærksom på den forskellighed der er i vinene fra området. At det hele ikke smager ens. Det er et håb at regionen på sigt kan få anerkendt flere underregioner og dermed forskellighed i vinene. Og i fremtiden kan vi måske se Blind River Sauvignon Blanc, Waihopai Sauvignon Blanc eller Dillons Point Sauvignon Blanc på etiketterne.

I 1973 plantede man de første sauvignon blanc-stokke i Marlbrough og i dag er druen uden sidestykke den mest populære drue med en produktion på 310.000 tons årligt, hvilket udgør 72% af al vin fra New Zealand.  Klimaet her er køligt og minder om det vejrlig, man finder i Bourgogne i det østlige Frankrig. Der er godt nok flere solskinstimer, men temperaturen er en del lavere end i traditionelle vinlande, og derfor tager modningsprocessen lidt længere tid. Det er især denne ekstra modningstid, der er med til at give de ekstra smagsnuancer til druerne, der også får vinen til at smage af mere. Man snakker om den fenoliske modning, som giver en række duft- og smagsindtryk i vinen. Man finder ofte en mere intens hyldeblomstnæse i vinene her sammenlignet med sauvignon blanc-vinene fra Loiredalen i Frankrig. Det er methoxypyraziner, som i de køligere områder giver en mere intens duft og smag af hyldeblomst, asparges og grønne noter.