Spansk vin, den første bog på dansk om spansk vin, er et gedigent opslagsværk med en kortintroduktion til de spanske vine med historie og gennemgang af den spanske vin lov, de gængse druer og vin produktionen.

Spanien er et af Europas førende vinlande, og i Danmark ligger  spanske vine som nr. 3 på listen over foretrukne vine lige efter Italien og Frankrig. Vinproduktionen i Spanien er i løbet af de sidste 10-15 år blevet moderniseret, hvilket har ændret vinenes karakter fra de tunge, støvede Rioja-vine til moderne og spændende vine, som uden problemer kan konkurrere med de bedste vine fra hele verden. Mange danske vinentusiaster har da også fået øje på de berømte vine fra producenterne i Ribera del Duero, Priorat og Rioja.

Men disse vine udgør kun fortroppen af produktionen af topvine fra spanske vinhuse i de mange nye og spændende vinområder. Den væsentlige del af bogen omhandler områderne: Galicien, Katalonien, Castille-Leon, Nordlige Spanien, Det centrale Spanien, Levanten samt Andalusien og øerne med de i alt underliggende 69 distrikter. Hvert distrikt beskrives udførligt med områdets og vinenes karakteristika, klima samt præsentation af de bedste producenter. Endvidere vil der være mulighed for at læse om en række af de mest fremtrædende vinpersonligheder såsom Alvaro Palacio, danske Peter Sisseck, Miguel Torres, Telmo Rodriguez.

Bogen indeholder desuden overskuelige lister med rangering af de 100 bedste spanske vine med fokus på de allerbedste, de forskellige årgange samt kort over samtlige områder.

Ønskes signeret eksemplar eller aftale om salg af bøger så kontakt mig personligt. Signeret eksemplar sendes for 200 kr. + forsendelse (50 kr.) Send mig en mail på thomas.Rydberg @ mail.dk.

Bogen kan også bestilles her hos Saxo