Sydafrika er muligvis mest kendt for Nelson Mandela, men landet har derudover en rigdom af historie, kultur og ikke mindst verdens måske smukkeste vinområder.

Sydafrika har faktisk en flere hundrede år gammel vintradition. Når man besøger vinhusene, har mange af dem produceret vin i 300 eller 400 år. Det er en vinhistorie, som er lige så gammel som mange af de klassiske områder som Bordeaux og Bourgogne, og fra før man overhovedet begyndte at tænke på vin i lande som USA og Australien.

I Sydafrikansk Vin kan man læse om alle områderne. Opslagsværket indeholder nyttig viden om næsten 500 sydafrikanske vine samt uddybende beskrivelser af vinhistorien, regler, de gængse druer og selve vinproduktionen.
I bogens hoveddel præsenteres hoveddistrikterne Coastal Region, Cape South Coast, Breede River Valley, Klein Karoo, Olifants River, Ceres Plateau, Northern Cape og Eastern Cape med de i alt 92 underdistrikter (wards). Hvert område er udførligt beskrevet med karakteristik af dets klima, terroir, foretrukne druer samt præsentation af de bedste producenter og vine. Desuden er der portrætter af store vinpersonligheder som Eben Sadie, Chris Alheit, Mullineux familien, Paul Cluver samt mange flere.

Forordet er skrevet af den nok mest anerkendte sydafrikanske vinmager Eben Sadie.
Vejledende udsalgspris: 350 kr.

Kan købes bl.a. hos Bog & Idé – klik her.

Ønskes signeret eksemplar eller aftale om salg af bøger så kontakt mig personligt. Signeret eksemplar sendes for 350 kr. + forsendelse (50 kr.) Send mig en mail på thomas.Rydberg @ mail.dk.