Arcus lancerer Skagerrak – en ny nordisk gin , som er udviklet i samarbejde med Skandinaviens dygtigste bartendere med fokus på kvalitet og håndværk. 

Der er gang i tonicen og cocktailshakeres i de danske hjem og på barer for at tilfredsstille danskernes lyst til en klassisk GT, en dirty dry Martini eller en sprudlende Ginfizz. Derfor har Arcus, samlet Nordens dygtigste bartendere, heriblandt danske Kasper Riewe og Rasmus Poulsgaard, om ginkedlerne for at skabe en ny gin med nordisk identitet i form af en ren og frisk smagsprofil. Skagerrak er baseret på mere en 150 år håndværksmæssig erfaring samt viden om råvarers sammensætning og indholdsstoffer.

Skagerrak er en smagsrejse gennem det sure, søde og ikke mindst krydrede univers. Norden er med sine skiftende årstider og lyse nætter grobund for ingredienser med sin egen unikke smag og aroma. Kvanroden er en klassisk giningrediens og et naturligt udgangspunkt for Skagerraks både klassiske og nordisk ginprofil. Dertil kommer ligheden til kommen, og med Skagerrak er det lykkedes Arcus at give ginen et diskret præg af frisk citrus ved hjælp af særlige teknikker under destillationen af kommenfrøene. Vores velkendte hyldeblomst og kamille har bidraget til ginens let krydrede blomsteragtige smag suppleret med en frugtagtig sødme fra strandens solmodne hyben og gyldne havtorn. Sidste stop på rejsen er den delikate og let salte fornemmelse af frisk hav fra tang.  

”Vi har forsøgt at genskabe følelsen af ​​at gå langs kysten på en kølig sommerdag, ​​duften af ​​havet og opleve de smukke bær og blomster, der vokser langs kysten. For at genskabe dette har vi brugt destillater og botanik, der ofte findes i Skagerrak-regionen, inklusive tang,” fortæller Morten Paulsen, produktudvikler hos Arcus.

Bartendere på landets cocktailbarer har fra begyndelsen været med til at sætte skub i ginbølgen, da de til dagligt står og arbejder med ginens mange egenskaber. Det er vigtigt, at Skagerrak stadig kan bidrage til de professionelles arbejde, og derfor har de dygtigste bartendere i henholdsvis Sverige, Norge og Danmark været med til at udvikle ginen. De har givet deres faglige vurdering i forhold til valget af ingredienser og den helt rigtige smagskombination. I truppen finder man danske Kasper Riewe og Rasmus Poulsgaard, som står bag henholdsvis den anerkendte cocktailbar `Duck and Cover´ og den trendsættende bog `Akvavit. Rediscovering a Nordic spirit´.