Verona – Norditaliens lille Rom

I det nordlige Italien i udkanten af det store vinområde Veneto finder man Verona. En gammel, smuk by ikke langt fra Gardasøen. ”Lille Rom” er Veronas kælenavn, og det er bestemt ikke uden grund. Byens centrum emmer af historie, og overalt hvor man går, møder man et overflødighedshorn af smukke maleriske stræder, pladser, og bygninger.

I Veronas centrum ligger alt inden for en rimelig gåafstand. Tag udgangspunkt i den store smukke plads Piazza Bra, hvor den imponerende gamle romerske Arena di Verona ligger. Hver sommer opføres der hér klassiske operaer, hvilket er en stor oplevelse at overvære, hvis man da kan få billet. Der afholdes også rock- og andre typer koncerter.

Herefter kan man fortsætte til Piazza Erbe, som var det gamle romerske forum. Her er det oplagt at tage et glas vin på Piazza dei Signori, som også kaldes „Veronas dagligstue”, fordi pladsen bruges af alle generationer, som både leger, spiser, snakker og hygger sig på pladsen.

Ikke langt herfra kan man tage op i Torre dei Lamberti og nyde udsigten over byen. Endvidere bør man gå forbi Julies hus (Romeo & Julie) og se de mange tusinde kærlighedserklæringer, der er skrevet på væggene af de mange turister, der lægger deres vej forbi.

Besøg også den mere end 2.000 år gamle Porta Borsari, og følg den maleriske Via Sottoriva med hvælvinger, hvorunder der er små, hyggelige spisesteder og spændende butikker. Det kan også anbefales at gå langs floden Adige, som løber gennem byen.

Det er også nemt at besøge vinområder, og der er mange at vælge mellem nær Verona. Mod syd finder man Lugana, som laver en række af de bedste hvidvine i Italien. Mod vest finder man Bardolino, som ved Gardasøen laver en række spændende rosévine. Og endelig mod øst finder man Veneto, mest kendt for sine Valpolicella vine og især vintypen Amarone. Det kan anbefales at leje en bil og bruge en dag i en af de nævnte vinområder kombineret med en god frokost enten i en lille landsby i bjergene eller ved Gardasøens bred.

Her skal du bo:

Grand Hotel des Arts er et centralt beliggende hotel og til en fornuftig pris. Små men pæne værelser og en god morgenmad.

grandhotel.vr.it

 

Her skal du spise

I Romeos hus på Via Arche Scaligere 2 finder man Osteria al Duca. Her serveres lokale retter i charmerende omgivelser, og det er bestemt et besøg værd. Man kan næsten ikke være i Italien uden at smage pizza eller pasta, og det er der rig mulighed for. Ganske pænt udvalg af vine, primært lokale.

osteriaalduca.it

 

Vinbar

Et alternativ er at tage på Antica Bottega del Vino. Restauranten, der har opnået adskillige udmærkelser, er den restaurant i verden, der har det tredjestørste udvalg af vine. I tal betyder det, at man kan vælge mellem 3.000 forskellige vine fra over 1.000 forskellige producenter fra hele verden. Spørg om en tur i vinkælderen, som er yderst imponerende.

Bottegavini.it