Tegn et abonnement på magasinet DinVinGuide – klik her. Druer i bordeaux og Bordeaux årgange

Bordeaux har gennem et århundrede haft en position som verdens vincentrum. Her har vinkøbmænd fra hele verden valfartet til for at lære om det ypperste inden for vinverdenen og ikke mindst købt vine til deres lokale markeder. I dag har Bordeaux ikke helt samme position, selvom en stor del af verdens indkøbere og vinskribenter stadig besøger Bordeaux, især i starten af april gennem den årlige en-primeur uge.

Men Bordeaux er stadig kendt som verdens største vin-område, når vi snakker produktion. Men derudover har byen masser at byde på. Hyggelige bydele, majestætiske bygninger, vin-museum og masser af hyggelige steder at få stillet tørst og sult.

Den gamle bydel er fyldt med mange berømte bygninger fra det 18. århundrede og masser af flot arkitektur. Bygningsværkerne har et umiskendelige sandfarvede præg, som kun Sydeuropa kan have det, og så er her rent. Ikke fordi der går skraldemænd rundt med lup og kost, men fordi her er en fælles enighed om, at smukke omgivelser er noget, man selv bidrager til.

Man bør også besøge Rue Sainte Catherine, som er verdens længste gågade, med flere eksklusive og flotte vinbutikker. Havnen i Bordeaux er optaget på UNESCO’s verdensarvsliste som et enestående byområde, og der er mange hyggelige restauranter samt mulighed for en flot, lang gåtur langs vandet. Eller man kan nyde den fantastiske udsigt fra toppen af det fantastiske klokketårn Pey-Berland, der blev bygget i slutningen af det 15. århundrede.

 

Men er der én ting, man skal besøge i Bordeaux, er det La Cité du Vin. La Cité du Vin er et museum, hvor man hylder vinen. Ikke kun vin fra Bordeaux, men vin fra hele verden. Det er et interaktivt museum, hvor sanser og følelser i høj grad bliver pirret. Vinen er i centrum, og man kan også lære en masse om produktion af alt fra de tørre til mousserende vine. En fast del af udstillingen indeholder et større duftområde, hvor man kan identificere duftnoter, som findes i forskellige typer af vine.

 

Der er også nogle flere interaktive stande, hvor man kan lære om de forskellige vine, lande, distrikter og druer. Endvidere er der flere forskellige biograf-områder, hvor man kan nyde vinmarker fra hele verden, få en fortælling om vinens historie og meget mere.

Der er løbende forskellige sæsonudstillinger, og til sidst ender man i en kæmpe bar, hvor man kan nyde vine fra den store internationale vinbar. Muséet hylder i sandhed al vin, og derfor kan man smage vine fra stort set hele verden inkl. lande som Rumænien, Uruguay, Danmark og naturligvis Frankrig. Sortimentet udskiftes hver 14 dag, så der er altid noget nyt og spændende klar til smagning.

Og selvom det er vin, der er i højsædet, kan man sagtens kunne tage lidt større børn med. De interaktive områder er målrettet alle størrelser, og alle vil kunne lære en masse om de fantastiske druer.Her kan du drikke vin:

Der er masser af vinbarer i Bordeaux. Langt hovedparten med fokus på vinene fra det store område rundt om Bordeaux by. Et godt bud er baren ejet af Bordeaux Wine Council, der – som navnet antyder – er drevet af det lokale vinkontor og derfor kan præsentere mange hjørner af vinene fra Bordeaux i alle kvaliteter.

Bar Bordeaux Wine Council, 3 cours du XXX juillet. Web: baravin.bordeaux.com

 

Her kan du bo:

Nede ved floden ligger en række hoteller, hvor én mulighed er Hotel Vatel, som er et ganske pænt hotel, ikke specielt fancy, men ligger i gåafstand til både centrum og La Cité du Vin.

Hotel Vatel, Cours de Médoc. Web: hotelvatel.fr.

 

Her kan du spise?

Bordeaux vælter i små, lækre bistroer og finere restauranter. Et godt bud er Le Bouchon Bordelais, som en klassisk fransk bistro med et rimeligt vinkort.

Le Bouchon Bordelais , 2 Rue Courbin. Web: Bouchon-bordelais.com

 

bordeaux druer, bordeaux årgange, vinområder, vinregioner, druer i bordeaux