Et nyt studie viser, at op mod 70% af de klassiske vinområder der i dag producerer druer i fremtiden ikke vil være velegnede. Hvis temperaturen globalt stiger med 2 grader, kan det betyde at store vinområder i Californien, Spanien, Italien, Frankrig og Grækenland vil blive for varme og tørre til at producere druer. Det konkluderer en artikel i Nature Reviews Earth & Environment journal. 29% vil få et for varmt klima til at producere første klasses vin mens 41% vil se radikale udfordringer med at producere druer som i dag. Alene i 2023 steg temperaturen med 1,52°C hvilket medførte tørke, hedebølger og storme rundt omkring i verdenen. Det medførte det laveste udbytte af druer totalt set siden 1961. Specielt problematisk vil det være for kendte vinområder som Californien, det sydlige Frankrig, Barossa, Stellenbosch, Mendoza samt i store dele af Spanien. Derimod vil der opstå bedre muligheder for lave vin i mindre kendte vinområder i England, Danmark, det nordlige Frankrig, Washington State, Oregon og på Tasmanien. Rapporten viser 25% af nuværende vinområder vil få glæde af en temperaturforøgelse, mens 26% vil være uændret.