En livsomvæltende rygsækrejse i 2014 fik britiske Tim Driver til at gå all-in på et gineventyr med asiatisk inspireret Tarsier Gin.

Vi har alle stået dér i lufthavnen netop hjemvendt fra et drøn af en ferie. Mættet. Lettet. Inspireret. For Tim Driver blev en rundrejse med rygsæk i Sydøstasien i 2014 startskuddet på et nyt eventyr med gin og destillation.

“Det sydøstasiatiske køkken er pakket med eksotiske smage og dufte, som jeg aldrig tidligere havde oplevet. Varme og stærke krydderier, livlige citrusnoter, og sødmefulde frugter. Alt sammen noget, jeg stiftede bekendtskab med i løbet af min rejse,” fortæller Tim Driver.

Sammen med sin forretningspartner, Sherwin Acebuche, tilbragte de tre år på at udvikle deres produkt, Tarsier Southeast Asian Dry Gin. Ginnen er inspireret af det filippinske, cambodjanske, vietnamesiske og thailandske køkken med brug af bl.a. citrusfrugten Calamansi, Kampot-peber, thailandsk basilikum og galangarod.

De første år producerede Tim Driver og Sherwin Acebuche deres ginner på en 1-liters destillator i køkkenet hos en lokal pub i Manchester. Efterhånden som salget og eksporten til udlandet steg, blev det nødvendigt at etablere et egentligt destilleri i hjertet af Manchester i England.

Siden lanceringen af den oprindelige Tarsier Southeast Asian Dry Gin i 2018 har Tim Driver og Sherwin Acebuche udvidet sortimentet med yderligere tre ginner. Der er den spicy Tarsier Khao San Gin med rød chilifrugt, citrongræs og Makrut limeblade, Tarsier Taipei Old Tom med kumquat, hibiscus, and ginseng og Oolong te, og endelig den lyserøde Tarsier Oriental Pink Gin med hindbær, lychee og dragefrugt.