Vi skal helt tilbage til 1875 hvor Luis Pereira grundlagde vingården Santa Carolina og navngav den efter sin kone Carolina Iñiguez. Hun var en favnende, inspirerende og intelligent kvinde, som nød stor respekt i sin samtid. Man finder vinhuset i hjertet af hovedstaden Santiago, men som i 1875 var landområde. Men i dag dyrker Santa Carolina druer i mange andre dele af Chile lige fra Leyda nordvest til det køligere Maule i syd.

Allerede i 1889 blev vinhuset anerkendt og fik som det første chilenske vinhus en guldmedalje på verdensudstillingen i Paris for deres Reserva de la Familia og verden fik øjnene op for det nye vinhus i Chile. I 2010 blev vinhuset hårdt ramt af det store jordskælv og måtte genopbygges. Men det gav mulighed for at modernisere udstyret og resultatet blev da også, at man i 2015 blev kåret som ”New World Winery of the World” af WineEntusiast. I øvrigt er vinhusets underjordiske kældre, som blev bygget i 1877 stadig i brug og blev fredet i 1973.

Vinene fra Santa Carolina har siden vundet utallige priser for deres konstante og fremragende kvalitet og Santa Carolina er nu nr. syv på listen over de vigtigste vinbrands i verden.

Santa Carolina er et gammelt vinhus fyldt med historie og værdier som respekteres, men ikke forhindrer, at vinhuset følger med tiden og fremstiller vine til moderne tider. Serien ”Carolina Reserva” er en hyldest til Carolina Iñigue, hvor en tegning af en blomstrende Caroline pryder etiketten. I denne serie finder man en sauvignon blanc, chardonnay, en rosé samt en pinot noir og en cabernet sauvignon.

Senest er der lanceret en ”Carolina Gran Reserva” serie med tre vine: en hvidvin på sauvignon blanc, to rødvine; en på cabernet sauvignon og et blend, kaldet ”assemblage”, hvilket er det franske ord for blend. Disse vine har lagret længere end vinene i Reserva serien og kommer fra udvalgte marker. Endelig finder man husets flagskip Reserva de Familia Cabernet Sauvignon som i dag regnes blandt Chiles bedste vine.


Santa Carolina Reserva Chardonnay 2021
Kommer fra den sydlige region Maule. Fermenteret og modnet på stål samt afsluttet nogle måneder på egetræsfade. En fyldig vin med masser af fersken, citrus med et strejf vanilje i smagen. Velegnet til en salat, grillet fisk eller en risotto.


Santa Carolina Reserva Pinot Noir 2020
Kommer fra vinmarker helt ude ved Stillehavet i Leyda. Et område med kølige briser hvilket passer Pinot Noir godt, så den kan modne over lang tid og udvikle røde frugtnoter. Primært modnet på stålfade og en smule egetræ. En lys og imødekommende vin med masser af jordbær og hindbærnoter. Et godt match til stegt fisk eller fjerkræ.


Santa Carolina Gran Reserva Sauvignon Blanc 2021
Kommer fra vinmarker helt ude ved Stillehavet i Leyda. Et område med kølige briser hvilket passer Sauvignon Blanc godt, så den kan modne over lang tid. Masser af stikkelsbær noter i duften. Fyldig vin med masser af grønne æbler, citrus og blomsternoter. Velegnet til skaldyr, dampet fisk eller en salat. Alk.: 12,5%


Santa Carolina Gran Reserva Assemblage 2019
Kommer fra den Cauquenes, som er en region på vej frem og som er en del af Maule mod syd. Vinen er lavet på 80% Malbec og 20% Cabernet Sauvignon. 8 mdr. på franske egefade. En fyldig krydret vin med masser af blomme, brombær, lakrids, peber og vanilje i smagen. Ideel til en gryderet, svinekød eller en pastaret.


Santa Carolina Reserva Familia Cabernet Sauvignon 2017
Kommer fra Maipo, centrum for en række af de bedste Cabernet Sauvignon vine i Chile. 14 mdr. på franske fade. En fyldig men også elegant vin med solbær, solbærblade, tobak, varme krydderier og vanilje i smagen. Lang krydret afslutning.  Velegnet til oksekød.