Den 5. juni er det Fars Dag. Og er du på udkig efter en gave, der hæver standarden lidt fra sokker, en pakke piberensere eller den klassiske flaske rødvin, har Johnnie Walkers i år løsningen til dig. Det kræver bare en lille smuttur forbi Magasin Kgs. Nytorv.

Uanset, hvor beskeden man er, synes de fleste af os, at der er rart, når dem vi holder af, sender os en lille tanke. Din far er med al sandsynlighed ingen undtagelse. Og hvis nu din far hverken er til blomster eller et alenlangt kort, så har Johnnie Walker i år lagt hovedet i blød for dig og fundet på den perfekte Fars Dag-gave. Fra den 23. maj kan du nemlig besøge Johnnie Walkers stand i Magasin Kgs. Nytorv, købe en flaske god whisky og få indgraveret en lille hilsen eller et navn i flasken. Det er ikke første gang Johnnie Walker tilbyder en gratis indgravering og sidste år op til jul, endte en flaske med at lægge glasfront til et frieri, da en kvinde købte julegave til sin kæreste.

I dag er Johnnie Walker verdens førende skotske whisky og bliver nydt af mennesker i hele verden. Men historien om den vandrende mand med hatten og stokken starter helt tilbage i 1819. Det var året hvor John Walker kastede den sidste skovlfuld jord på sin fars kiste, solgte familiegården og brugte pengene til at åbne en lille købmandsbutik i Kilmarnock. Det viste sig at være en god idé. John havde nemlig forretningssans og flair for kunsten at lave whisky.

Dengang var de fleste whiskyer single malts, som aldrig rigtig smagte af det samme to gange i træk. Men John kom på konceptet med at sammensætte de forskellige lokale whiskyer i en blanding, som havde en identisk smags hver gang. Denne ikoniske proces er grundlaget for, at Johnnie Walker i dag er den bedst sælgende whisky på markedet.

Standen i Magasin byder på noget for en hver smag. Den sælger nemlig både varianterne Black Label Sherry, Gold Label Reserve, Green Label, Double Black, Blue Label,  Blue Label Glenury Royal og Blue Label Pittyvaich.

Black Label Sherry

Black Label Sherry kombinerer de velkendte noter af Black Label whisky med den rige og frugtige smag af tørret blomme og figen. Oplevelsen slutter med et strejf af vanilje som finish. Whiskyen er modnet på sherryfade for at give den sin karakteristiske smag og derefter er den elegant pakket ind i en sofistikeret flaske, der passer perfekt til enhver speciel lejlighed.

Vejl. pris 339 kr.

 

Blue Label

Blue Label er et mesterværk i kategorien af blended whiskyer og genskaber den autentiske rige og let røgede smag fra 1800-tallet. Whiskyen har en udpræget maltsmag og noter af kaffe, blomster og nødder.

Vejl. pris 999 kr.

Gold Label Reserve

Gold Label blev blandet for at fejre de første 100 år med Johnnie Walker i 1920. Den har en silkeblød, sød og luksuriøs karakter, ligesom den er stilfuld, elegant og raffineret. Smagen er honningagtig, og teksturen er cremet. Her finder du noter af bløde rosiner, frisk malt, mandler og marcipan.

Vejl. pris 435 kr.

Green Label

Green Label består af minimum 15 år gamle malt whiskyer fra fire forskellige destillerier rundt omkring i Skotland. De fire destillerier er Talisker, Caol Ila, Cragganmore og Linkwood. Green Label fanger de karakteristiske smage fra hvert hjørne af Skotland i en perfekt balance. Den dufter af lette havefrugter og blomster, har smagsnoter af træ som eg og ceder samt en røget eftersmag.

Vejl. pris 399 kr.

 

Double Black

Double Black er storebror til Black Label, som er kendt over hele verden for sin røgede smag. Men Double Black får man ikke overraskende dobbelt op på røgen. Den er mørk i farven med nøddetoner i duften. Smagsnoterne byder på kaffebønner, hvid peber og vanilje.

Vejl. pris 349 kr.

 

Hvad: Johnnie Walker indgraveringsstand

Hvor: Magasin Kgs. Nytorv på 2. sal i herreafdelingen lige ved rulletrapperne

Hvornår: Fra 23. maj til 5. juni

Tid: Hver dag fra 13.30 til 18.30

 

Om Johnnie Walker:

Johnnie Walker er verdens førende skotske whisky (IWSR 2019) og bliver nydt af mennesker i over 180 lande verden over. Siden grundlægger John Walker startede virksomheden for over 200 år siden, har alle Johnnie Walkers master blenders gennem tiden sat smag og kvalitet over alt andet.I dag indeholder sortimentet prisvindende whiskyer som: Johnnie Walker Red Label, Black Label, Double Black, Green Label, Gold Label Reserve, Aged 18 Years og Blue Label. Tilsammen sælger de over 19 millioner flasker årligt (IWSR, 2018), hvilket gør Johnnie Walker til det mest populære skotske whisky-mærke i verden.