Den 1. maj er Thy Whisky Destilleri klar til deres første internationale lancering med en ny Core Expression-serie af single malt og rye whiskyer. De første markeder vil være Tyskland, Holland, Sverige, Storbritannien og Danmark. Thy Whisky dyrker og malter deres egen byg, hvilket stadig er et sjældent syn. Produktionen er 100 % certificeret økologisk .

Der har indtil videre været arbejdet udelukkende med enkeltaftapninger men Core Expressions men 1 maj i år lancerede Thy Whisky deres første serie af Core Expressions bestående af tre nye signatur whiskyer: Thy (single malt whisky med den maltede og frugtige smagsprofil, som er gårddestilleriets signatur), Bøg (en røget single malt whisky, der tager sit navn og smag fra traditionel dansk bøgerøg) samt Spelt-Rye (en maltet rugwhisky lavet af byg, rug og spelt dyrket og maltet på gården). De tre whiskyer bliver destilleriets første blivende produkter på hylden, som vil kunne købes igen og igen. De tre whiskyer er man begyndt at tappe på en 0,7 liter flaske specielt lavet til destilleriet og som kun vejer 400 g og dermed med et mindre co2 aftryk.

Jakob Stjernholm fortæller at “deres tre nye ’huswhiskyer’ skal bære budskabet om vores økologiske single estate whisky ud i verden. De bærer personligheden og signaturen fra vores gårddestilleri”.