Den kendte auktion Hospices de Beaune fik i år den næsthøjeste pris pr. fad nogensinde.

Der blev i årets udgave af Hospices de Beaune auktionen solgt for mere end 187 mio. kr. Det er lidt mindre end 2022, men antallet af fade var godt 20% lavere grundet en mindre høst i 2023. Gennemsnitsprisen for et fad endte derfor i 230.000 kr. hvilket er det næsthøjeste. Kun sidste år var prisen højere og endte på omkring 268.000 kr. i gennemsnit per fad. Der kan aftappes 288 flasker fra et fad hvilket altså giver en gennemsnitspris på 800 kr. En pris uden skat, moms og avance!

I alt 753 rød- og hvidvinsfade var under hammeren i år.

Auktionens dyreste fad er altid La Pièce du Président ‘Præsidentens fad’. Fadet gik for en pris på lige over 2.6 mio. kr. for et fad Mazis-Chambertin Grand Cru, Cuvée Madeleine Collignon. Fadet blev købt af ejeren af Château de Couches. I den almindelige auktion blev det dyreste et fad med Bâtard-Montrachet Grand Cru ‘Cuvée Dames de Flandres’ som blev solgt for omkring 2,6 mio. kr.

Auktionen er vigtig for netop prissætningen af den nye årgang fra Bourgogne. Mange af de store negocianter benytter auktionen som pejlemærke for efterspørgslen og priserne. Man kan derfor som udgangspunkt godt forvente at priserne holdes på niveau med 2023 årgangen når den i løbet af 2024 og 2025 frigives til salg.

Auktionen er et velgørenheds-arrangement og støtter en række lokale velgørenhedsorganisationer.