Der er stor tilfredshed med 2022 årgangen i Rhône dalen og flere snakker om en af de bedste årgange gennem de sidste 5 år. Året var præget af høj varme og tørke, hvilket skabte stor bekymring hos mange. Men med druerne i hus og fermenteringen overstået er der stor tilfredshed med resultatet både med de hvide, rosé og rødvinene.

Vinteren var mild og tør både i den nordlige og sydlige del. Det betød en tidlig knopskydning og blomstring. Høsten skete omkring 20 dage tidligere end normalen og startede i slutningen af august. Især lidt nedbør i august og september gjorde det godt for kvaliteten af druerne.

Præsidenten for Inter Rhône udtaler han forventer at især kvaliteten af rødvinene bliver blandt de bedste set i de seneste 5 år med en flot tæt farve og struktur. Generelt ser man år efter år stigende temperaturer specielt i Rhônedalen og hvor man i syd er vant til varme kan det på sigt blive en udfordring mod nord hvor stilen generelt altid har været mere kølig.