Irish Distillers har annonceret de vil bruge næsten 2 mia. kr. på et nyt stort destilleri i Midleton i East Cork. Det nye destilleri vil ligge tæt på det historiske Midleton Distillery som har samme ejer. Det er tanken destilleriet skal stå klar i 2025 og over 100 ansatte vil have deres gang på det nye store destilleri. Det nye destilleri vil blive CO2 neutralt. Irish Distillers er især kendt for deres Jameson whisky.

Irsk whiskey har set en stor fremgang de senere år. Produktionen er steget fra omkring seks millioner kasser whiskey i 2010 til nu omkring 12 millioner her i 2022. Og man regner med at øge yderligere til 20 millioner kasser i 2030. 140% er irsk whiskey steget siden 2010, og den er god for seks milliarder kroner årligt (skotsk whisky er til sammenligning 38 milliarder kroner værd). USA er klart det største marked og udgør næsten 40% af salget. I Danmark er irsk whiskey steget med 36% siden 2010, og der sælges årligt omkring lidt over en million flasker.

Senest er et whiskey museum åbnet i Dublin, og The Irish Whiskey Trail og Irish Whisky 360 gør et stort nummer ud af whiskeyturisme på den grønne ø, hvor man i dag kan man besøge 17 destillerier på øen. Og mere end en million mennesker besøgte et irsk destilleri inden covid-krisen indtraf.