Tegn et abonnement på magasinet DinVinGuide – klik her.

Vi tester 61 shiraz fra Australien

Australien er et kolossalt stort land, men det er kun en mindre del, som er velegnet til vinproduktion. Over 90% af alle vinene kommer fra nederste højre hjørne, South Eastern Australia, og resten fra et mindre område i det vestlige Australien. Hvad de fleste dog ikke forbinder med australsk vin er den store kompleksitet i udbuddet af vine. Mange forbinder australsk vin med fyldige chardonnay vine eller varme, marmeladeagtige shiraz vine. Men der er et betydeligt større udbud af andre typer vine på alle mulige druer, både i den varme og kølige stil. Ja, selv spændende sherry- og portvins-agtige vine produceres og endda i en rigtig god kvalitet.

Man begyndte allerede at producere vin i 1788, og selvom det primært var hverdagsvin, har man en lang og historisk vintradition. Den største udfordring er dog den overproduktion af især billige, lidt ligegyldige vine, som oversvømmer markedet, og som er med til at presse opfattelsen af australsk vin ned.

Australien kan groft set opdeles i fem vinregioneNew South Wales, Victoria, South Australia, Western Australia og Tasmanien. Langt største delen af shiraz vinene kommer fra South Australia og især fra vinområderne bag Adelaide. Her finder man Barossa Valley, Adelaide Hills, McLaren Vale, Coonawarra samt de mindre Claire og Eden Valley. Sidstnævnte med de køligste og mest elegante shiraz vine.

Shiraz eller syrah? Tja, det oprindelige navn stammer fra en lille by i Mellemøsten, som hedder Shiraz, og hvor den oprindelige drue også menes at komme fra. Druen er især kendt fra det nordlige Rhône, hvor den bl.a. er rygraden i de kendte Côte Rôtie og Hermitage vine. Druen har dog altid været stor i Australien, hvor man har dyrket den siden midten af 1800-tallet, og da Australien i løbet af 1970’erne og 1980’erne begyndte at smide en række shiraz vine på markedet, hvor kvaliteten var i top år efter år, samtidig med at prisen var i bund, vandt vinene stille og roligt indpas.

En af årsagerne til, at shiraz er blevet så populær er, at det er en ret robust drue, som dog foretrækker varme, og at den giver et relativt højt udbytte. Det betyder, at der ikke er den store forskel mellem årgangene i Australien, og det man kæmper mod er nærmere den høje fysiologiske modning af druerne, der giver så højt et sukkerindhold, at det er svært at holde alkoholen under 15-16%. Der er derfor stort fokus på ved hjælp af arbejdet i marken at sikre, at denne modning ikke sker for hurtigt ved bl.a. at arbejde med opbindingssystemer af vinstokkene.

En flot og overbevisende smagning, som viste, at vel er australsk shiraz tung og kraftig vin, men man har formået at balancere vinene flot. Fadet er ikke for overvældende, og syren skærer pænt igennem. Pris og kvalitet hænger pænt sammen: Det er sjældent, man finder fremragende vine til under 100 kroner, men bevæger man sig over, er man stort set sikker på, at det fungerer.

,

Torbreck The Factor Shiraz 2016, Barossa. 97
Vinspecialisten | 1000 kr. tilbudspris
Yderst flot og balanceret vin med stor kompleksitet. Sorte bær og mineralske noter i duften. Masser af koncentration men balanceret så vinen fremstår elegant. Lang vedvarende afslutning.
Alkoholprocent: 15%


Henschke Mount Edelstone Shiraz 2013, Eden valley. 95
Vinspecialisten | 1725 kr. tilbudspris
Mørke krydrede noter. Flot intensitet og en vin som på den ene side er kraffuld men samtidig også elegant. Sorte bær, peber, tobak, krydderier og vanilje i smagen. Lang vedvarende afslutning. En vin med mange lag.
Alkoholprocent: 14,5%


Henschke Tappa Pass Shiraz 2015, Barossa. 94
Vinspecialisten | 895 kr. tilbudspris
Stor næse, hvor brombær/blomme suppleres fint af lidt fad. Urterne er vendt, men frugten står klar. Rolig og velbalanceret stil, hvor frugten står rent. Moden uden at være overmoden. Sunde tanniner og en perfekt afstemt afslutning.
Alkoholprocent: 14,5%


Torbreck Descendant Shiraz 2016, Barossa. 94
Vinspecialisten | 1000 kr. tilbudspris
Fra gamle stokke. En tæt og varm krydret duft og smag. Masser af brombær, lakrids, peber og vanilje. Flot balance især den høje alkohol som ikke fornemmes. Pæn dybde og lang afslutning.
Alkoholprocent: 15,5%


Noon Winery Reserve Shiraz 2016, Langhorne Creek. 93
Vinspecialisten | 495 kr. tilbudspris
Masser af koncentration og intensitet. Tætte mørke bærnoter, varme krydderier, lakrids og sort peber. Flot balance med især alkohol og syre. Lang afslutning.
Alkoholprocent: 15,5%


D’Arenberg The Dead Arm Shiraz 2015, McLaren Vale 93
Erik Sørensen Vin | 425 kr. tilbudspris
Herlig, åben og frugtdrevet duft, med noter af røde kirsebær og eukalyptus. Intens smag med masser af komplekse noter, der spiller godt sammen. Lakrids og frisk peber sammen med en mørk, animalsk tone. Frugten kommer buldrende frem med blommer og brombær. Fadet spiller en markant rolle men i en understregende rolle. Flot vin.
Alkoholprocent: 14,5%


Penfolds Bin 150 Marananaga Shiraz 2016, Barossa. 93
MENY | 525 kr. tilbudspris
En kompleks vin med mange elementer. Det starter lidt stramt, men så kommer den dybe, sorte frugt frem. Intens men alligevel i balance. Trænger til luft og mad.
Alkoholprocent: 14,5%


Thorn Clarke William Randell Shiraz 2016, Barossa 93
Skjold Burne | 280 kr. tilbudspris
Intens i duften med sorte bær. Flot struktur og balance. Pæn syre og rank i udtrykket, selvom frugten er koncentreret. Masser af mørke krydderier, vanilje og flot, lang afslutning.
Alkoholprocent: 15%


JC’s Own Shiraz 2013, Barossa. 93
Propperiet | 549 kr. tilbudspris
Nærmest likøragtig næse med veldefinerede toner mørke kirsebær og brombær, violer og salvie. Flot anslag med overraskende luftighed, elegant struktur og nærmest old world-balance. Ung, hedonistisk og fornemt eksekveret. Giv den lidt tid, der er potentiale til udvikling, selvom det smager skønt lige nu.
Alkoholprocent: 14,5%


Kings of Prohibition Shiraz 2016, Barossa 92 BEDSTE KØB
Kvickly | 89 kr. tilbudspris
Saftig og imødekommende vin. Masser af rød frugt, krydderier og strejf af vanilje. Velbalanceret med en pæn afslutning.
Alkoholprocent: 14%


Penfolds Bin 28 Kalimna Shiraz 2016, Barossa 92
MENY | 259 kr. tilbudspris
Lidt diskret næse med modne blommer samt lidt medicinskab. Fyldig smag med meget moden frugt, bløde tanniner og relativt lav syre. En bredskuldret vin med stor modenhed.
Alkoholprocent: 14,5%


Massena Shiraz 2015, Barossa. 92
Propperiet | 399 kr. tilbudspris
Alkoholisk næse med blommer og brombær samt mentol. God frugt i munden, ret mørk og tæt med faste tanniner, vægtig vin. Lidt friskhed i afslutningen holder sammen på den og giver vitalitet. Pæn eksponent for typen.
Alkoholprocent: 14,5%


Torbreck Descendant Shiraz 2013, Barossa. 92
Vinspecialisten | 1000 kr. tilbudspris
Stor, moden duft med masser af blommer og sorte oliven. Intensitet i smagen, som holdes på plads af syre/tannin strukturen. Lidt maling til sidst, frugten vinder kampen. Giv mig en stor bøf, så er jeg klar.
Alkoholprocent: 15,5%


Heartland Spice Trader Shiraz 2015, Langhorne Creek. 92 GODT KØB
Vinens Verden | 99 kr. tilbudspris
Fersk træ i næsen med modne, mørke kirsebær og lidt blomstret parfume. Kraftfuld smag, ret intens og vægtig med markerede tanniner og et solidt skud træ. Grænsende til anstrengende, men på præmissen udmærket udført. Big and bold
Alkoholprocent: 14,5%


Longwood Shiraz 2013, McLaren vale. 91
Skovgaard Vine | 200 kr. tilbudspris
Powerstil med alt det gode. Her er blommer, lakrids og hårdt ristet fad. Smagen er intens med høj syre, der giver friskhed. Lang og ren eftersmag med lidt mynte. Velkomponeret stil.
Alkoholprocent: 14,6%


Ben Glaetzer Bishop Shiraz 2016, Barossa. 91
Vinens Verden | 249 kr. tilbudspris
Sammenvævet næse, raffineret med især brombær, timian, mynte og kanel. God, smidig palette, igen flot sammensat uden kanter og med yderligere god frugtdefinition, kakao og vanilje. Glimrende længde, god vin.
Alkoholprocent: 14,5%


Longview Yakka Shiraz 2016 91 GODT KØB
Andrupvin.dk | 119 kr. tilbudspris
Diskret næse med lidt ymer og modne brombær. Peber, bacon og sorte kirsebær i smagen, der fylder godt. En balanceret men kraftfuld vin.
Alkoholprocent: 14,5%


Two Hands Bella’s Garden Shiraz 2015, Barossa 91
Philipson Wine | 365 kr. tilbudspris
Løftet syrlighed i næsen, måske en anelse eddikesyre, men den bærer det akkurat. Syrlige kirsebær og hindbær, viol og kamfer, en vis kølighed. Ret koncentreret og stofrig, men vinen bærer sin kølighed fra næsen videre på paletten og virker frisk trods tætheden. Glimrende og potent men bestemt til mad.
Alkoholprocent: 15%


Clonakilla Hilltops Shiraz 2014. 91
Theis Vine | 190 kr. tilbudspris
Frisk og indbydende duft med kirsebær og fersk bacon. Rank og veltrimmet i smagen, hvor syren giver friskhed, og tanninen rydder op. God renhed i eftersmagen, som er læskende.
Alkoholprocent: 14%

 

Sidewood Shiraz 2017 90
Winelovers.dk | 270 kr. tilbudspris
Køligstil shiraz med masser af sorte pebernoter i duften. Flot struktur med brombær, lakrids, peber og vanilje i smagen. Velbalanceret, intens med en pæn afslutning.
Alkoholprocent: 14,5%


Wakefield Jaraman Shiraz 2016, Clare Valley 91
Vin & Vin | 175 kr. tilbudspris
Imødekommende med masser af sorte bær, mokka, mørk chokolade, krydderier og vanilje. Flot koncentration og balance. Lang, krydret afslutning.
Alkoholprocent: 14,5%


D’Arenberg The Dead Arm Shiraz 2016, McLaren Vale 91
Erik Sørensen Vin | 425 kr. tilbudspris
Sort og intens i udtrykket. Koncentreret frugt, en del tannin og mørke, krydrede noter, især peber i smagen. En seriøst velstruktureret vin med en flot, lang afslutning.
Alkoholprocent: 15%


Soumah Shiraz 2015, Yarra Valley 90
Suenson | 149 kr. tilbudspris
Kølig i stilen med en pæn syre. Røde bær, peber, lakrids og vanilje i smagen. Meget atypisk, kølig syrah med en lang afslutning. Spændende vin.
Alkoholprocent: 13,8%


Kilikanoon Killerman’s Run Shiraz 2015, Clare Valley 90 GODT KØB
Theis Vine | 120 kr. tilbudspris
En rumlende duft af lakrids samt mørke blommer i chokolade. Kraftfuld med masser af moden tannin og en godt moden frugt. Balance i den tunge ende.
Alkoholprocent: 14,5%


Longview The Piece Shiraz 2015 90
Andrupvin.dk | 299 kr. Tilbudspris
Saftig, krydret vin med brombær, peber, krydderier og vanilje i smagen. Velbalanceret med en rimelig fylde og lang, krydret afslutning.
Alkoholprocent: 14,5%


Head Red Shiraz 2015, Barossa. 90 GODT KØB
Thewinecomponay.dk | 129 kr. tilbudspris
Chokolade, bærkompot og engelsk lakrids i duften samt lidt stikkende alkohol. Fin balance i smagen, udmærket sammensat med blød, saftig frugt i midten. Slutter lidt kort men er pæn og vellavet.
Alkoholprocent: 14%


RSW Shiraz 2016, McLaren Vale 90
Supervin | 400 kr. tilbudspris
Tæt vin med mængder af sort frugt og et knæk af sødme, der balanceres fint af syren. Smagen byder på sorte kirsebær og et strejf af mynte. Velkomponeret struktur, hvor den modne frugt får lov til at vise sin charme. Glimrende, ren vin med god længde.
Alkoholprocent: 14,5%


Mount Langi Ghiran Cliff Edge Shiraz 2015 90
Laudrup Vin | 175 kr. tilbudspris
Kompleks, lidt lukket duft. Her er ymer, blommer og søde jordbær. Jordbær og sorte brombær spiller førsteviolin, suppleret fint af lidt fad og urter. Højintens vin med godt liv.
Alkoholprocent: 13,8%

 


Pieri Occasone Shiraz 2013, McLaren Vale. 90
Skovgaard Vine | 160 kr. tilbudspris
Udviklet duft, gammeldags stil med tørrede sorte oliven, kakao, sveskeblomme, svampe og hostesaft. God dybde i smagen, virkelig intens og rig med flot balance, finkornede tanniner. Smidig og karakterfuld, herlig i munden, men bestemt også ret udviklet. En snert af sveske viser sig og afslører nærheden til klimaks. Bør nydes nu. En glimrende eksponent for australsk shiraz.
Alkoholprocent: 15%


Yarra Yering Underhill Shiraz 2011, Yarra Valley. 90
Laudrup Vin | 524 kr. tilbudspris
Kødfuld næse med umiddelbare tegn på flaskeudvikling. Blomme, sveske, chokolade og hængt kød samt fadkrydderi i den søde afdeling. Balancerer på kanten af at være gået over med tonerne af tørret frugt, der bliver gradvist mere fremtrædende med luft. Overraskende syre i munden uden at være direkte frisk, frugten er stadig ret udviklet. Bør drikkes nu, frugten er på vej ned men er dog interessant endnu.
Alkoholprocent: 13%


Synonymous Shiraz 2015, Barossa. 90
Skovgaard Vine | 150 kr. tilbudspris
Kødfuld næse med umiddelbare tegn på flaskeudvikling. Blomme, sveske, chokolade og hængt kød samt fadkrydderi i den søde afdeling. Balancerer på kanten af at være gået over med tonerne af tørret frugt, der bliver gradvist mere fremtrædende med luft. Overraskende syre i munden uden at være direkte frisk, frugten er stadig ret udviklet. Bør drikkes nu, frugten er på vej ned men er dog interessant endnu.
Alkoholprocent: 14,5%


Tim Smith Wines Shiraz 2016, Barossa. 90
AndrupVin | 179 kr. tilbudspris
Fin, mørk frugt med kirsebær og brombær uden at være overvældende eller overmoden i karakter. God frugt på paletten også, pæn fyldighed i munden uden for meget tyngde, og drikbarheden er fint bevaret trods det mørke udtryk. Fadpræget er heller ikke overdrevet, og vinen er i fin balance. Ikke den store kompleksitet men en pæn og nydelig vin.
Alkoholprocent: 14,5%


No Fixed Address Shiraz 2014, Western Australia 90 GODT KØB
Supervin | 100 kr. tilbudspris
Lidt syltet frugt i næsen, fra den røde side af spekteret. Kraftfuld med stor tannin/syre struktur, der bliver ved med at arbejde. Herlig intensitet, hvor den røde frugt giver liv og glade dage i glasset. Lidt stenet mineralitet til afslutningen. Desværre en anelse kort.
Alkoholprocent: 14,5%


D’Arenberg The Footbolt Shiraz 2016, McLaren Vale 90
Erik Sørensen Vin | 140 kr. tilbudspris
Mørk og krydret i næsen. Fyldig og nærmest sort med brombær, krydderier, sort peber og vanilje. Pæn balance og længde.
Alkoholprocent: 14,5%


Little Yering Shiraz 2015, Yarra Valley 90 GODT KØB
Laudrup Vin | 119 kr. tilbudspris
Bagte krydderier i duften. Pæn frugt og pæn friskhed i udtrykket. Sorte bærnoter, peber og vanilje i smagen. Pæn, krydret afslutning.
Alkoholprocent: 14,1%


Wolf Blass Gold Label Shiraz 2016, Barossa 90
Føtex, Bilka | 149 kr. tilbudspris
Lidt genert ud af glasset med lidt hengemt rød frugt og sort sten. I smagen er der tung, moden frugt, blød tannin og stor fylde. Sorte blommer og kirsebær sammen med lakridspulver. Slutter med god saftighed og en nærmest levende syre.
Alkoholprocent: 14,5%


Thorn-Clarke Terra Barossa Shiraz 2016, Barossa 90 GODT KØB
Skjold Burne | 100 kr. tilbudspris
Varme krydderier og fuldmoden sort frugt i næsen. Lidt tobak og lakrids kommer også snigende. God friskhed i smagen med tannin/syre struktur, der giver godt modspil til den flotte, modne frugt. Fyldig men med godt hold på alle elementer.
Alkoholprocent: 14,5%


Brown Brothers Shiraz 2016, Heathcote 89
Vinoble | 129 kr. tilbudspris
Imødekommende frugtig shiraz med masser af sorte bærnoter, peber, krydderier og vanilje i smagen. Pæn balance med en lidt sødmefuld bagt afslutning.
Alkoholprocent: 14,5%


Thorn-Clarke Shotfire Shiraz 2016, Barossa 89
Skjold Burne | 150 kr. tilbudspris
Koncentreret og intens i duft og smag. Masser af sorte bær, krydderier, peber og vanilje i smagen. Flot balance og længde.
Alkoholprocent: 15%


Sew & Swe Shiraz 2016, McLaren Vale. 89
Skovgaard Vine | 140 kr. tilbudspris
Dufter markant af stald og svedig hestesaddel, meget animalsk. Lidt mere frugt i munden, men til den syrlige side med bitre kirsebær og vilde blommer. Tanninerne virker unge og upolerede, og vinens grønne elementer er meget fremtrædende. Ikke umiddelbart behagelig.
Alkoholprocent: 13,8%


Shaw+Smith Shiraz 2015, Adelaide Hills. 89
Laudrup Vin | 229 kr. tilbudspris
Eukalyptus i næsen bakket op af brombær og sød lakrids. Sødmefuld smag med en mørk profil og markerede tanniner. Mættende vin, der virker lidt overekstraheret og tørrer markant i afslutningen. Aromabilledet er ret typisk, og vinen er på præmissen ok sammensat, men man skal være tilhænger af en tung profil.
Alkoholprocent: 14,5%


Woods Crampton Shiraz 2015, Eden Valley. 89
Ukendt | 199 kr. tilbudspris
Eukalyptus i næsen bakket op af brombær og sød lakrids. Sødmefuld smag med en mørk profil og markerede tanniner. Mættende vin, der virker lidt overekstraheret og tørrer markant i afslutningen. Aromabilledet er ret typisk, og vinen er på præmissen ok sammensat, men man skal være tilhænger af en tung profil.
Alkoholprocent: 14%


Two Hands Angels Share Shiraz 2017, McLaren Vale 89
Philipson Wine | 150 kr. Tilbudspris
Ribs og umodne blommer i næsen. Smagen holdes slank af en god, frisk syre. Frugten er kort, og vinen vander hurtigt ud. Fejlfrit men kedeligt glas.
Alkoholprocent: 14,1%


Grand Barossa Shiraz 2017, Barossa. 89
Føtex | 79 kr. tilbudspris
Sødmefuld krydret i udtrykket med modne bærnoter, bagte krydderier og vanilje. Pæn koncentration og intensitet. Krydret varm afslutning.
Alkoholprocent: 14,5%


Two Hands Gnarly Dudes Shiraz 2017, Barossa. 89
Philipson Wine | 150 kr. tilbudspris
Krydret i næsen. Brombær, peber og vanilje i smagen. Pæn, fyldig vin med en balanceret alkohol. Pæn afslutning men savner lidt mere dybde.
Alkoholprocent: 14,1%


Hither & Yon Shiraz 2016, McLaren Vale 89
Juuls | 129 kr. tilbudspris
Mørk, sort frugt i duften. Pæn struktur med sorte bær, lakrids, peber og vanilje. Frugtig med en pæn, krydret afslutning.
Alkoholprocent: 14%


Dutschke Neighbours Shiraz 2016, Barossa 89
Barrique Vin | 149 kr. tilbudspris
Mørk og intens i duften. Brombær, mokka, sort peber og vanilje i smagen. Pæn syre men klassisk i udtrykket.
Alkoholprocent: 14,5%


Milton Park Shiraz 2016, S.A. 88
Skjold Burne | 75 kr. tilbudspris
Varme modne bær i duften. Medium koncentration, sorte bær, chokolade og sødmefulde krydderier i smagen. Savner lidt i syren og afslutningen.
Alkoholprocent: 14,5%


Tim Smith Bugalugs Shiraz 2017 88
Andrupvin.dk | 119 kr. tilbudspris
Ligefrem vin drevet af mørke bær og krydderier i smagen. Velbalanceret med en krydret afslutning.
Alkoholprocent: 14%


D’Arenberg The Wild Pixie Shiraz 2015, McLaren Vale 88
Erik Sørensen Vin | 220 kr. tilbudspris
Shiraz med et snært roussanne som giver en frugtig anderledes undertone i vinen. Noget tør i udtrykket med brombær, peber, vanilje og parfumerede noter. Tør lidt kort afslutning.
Alkoholprocent: 14,5%


Epsilon Shiraz 2016, Barossa 88
Propperiet | 149 kr. tilbudspris
Bagte krydderier i duften. Sødmefuld i smagen med brombær, sød lakrids, krydderier og vanilje. Anelse varm og kogt i stilen. Krydret afslutning.
Alkoholprocent: 14,8%


Catapult Shiraz 2017, McLaren Vale 88
Supervin | 150 kr. tilbudspris
Fuldt tryk på alle kedler i duften, hvor det vælter op af glasset. Her er tobak og lakrids samt masser af sort frugt. Smagen er velkontrolleret med moden tannin og en typisk rumlende sort, frisk frugt. Fadet er fint integreret.
Alkoholprocent: 14%


Peter Lehmann Portrait Shiraz 2016, Barossa. 88
Kjær & Sommerfeldt | 129 kr. tilbudspris
Frugtig og ligefrem i udtrykket. Fyldig med masser af sorte bærnoter og krydderier. En anelse tør i eftersmagen. Krydret afslutning.
Alkoholprocent: 14,5%


Barossa Valley Estate Shiraz 2014, Barossa. 88
Fortium Wine | 99 kr. tilbudspris
Let brændt frugtkarakter med røgede trætoner og indslag af eukalyptus. Pæn frugt i munden, men den brændte smag indtræder igen i eftersmagen, hvor vinen ligeledes tørrer noget ud.
Alkoholprocent: 14%


D’Arenberg The Laughing Magpie Shiraz 2014, McLaren Vale 87
Erik Sørensen Vin | 220 kr. tilbudspris
Søde bolcher i næsen med røde bær. Smagen er spids med en stikkende syre og umodne grønne noter. Frugten er til den røde side; men for meget peberfrugt. Ude af balance.
Alkoholprocent: 14,5%


Schwarz Shiraz 2015, Barossa. 86
Bichel | 125 kr. tilbudspris
En smule reduktion i næsen med indslag af gummi og svovl. I smagen fremstår den flad og mærkeligt nok gammel, og manglen på frugtdefinition indikerer mangel på druekvalitet. Alkoholen stikker i afslutningen, og kvaliteten virker kommerciel og jævn.
Alkoholprocent: 14,1%


Stony Creek Shiraz 2017, Padthaway. 85
Skjold Burne | 50 kr. tilbudspris
Blommepræget næse med et uintegreret røget præg, virker ufrisk i næsen. Mangler frugtdefinition i munden. En ret svag vin præget af alkohol, tanninerne er runde og bløde, men aromatisk mangler vinen kompleksitet og smag i det hele taget. Kort eftersmag præget af en grønlig, vegetal note. Kommerciel og kedelig.
Alkoholprocent: 14,5%


Snake Trail Desert Dried Shiraz 2017. 84
Gallovini | 88 kr. tilbudspris
Portvinsnæse. Meget koncentreret og tung i udtrykket. Svesker, lakrids, sort peber, bagte krydderier og vanilje. Alkoholen brænder, og elegancen er helt væk.
Alkoholprocent: 16%


Heathcote Shiraz 2013, Heathcote 80
Østjysk | 399 kr. tilbudspris
En del volatil syre i duften— på begge flasker smagt. Flygtig syre og bestemt ikke en særlig behagelig vin. Mørke bærnoter, krydderier og lidt strippet for smag. Mellemlang afslutning.
Alkoholprocent: 14%