Op imod Wien finder man mod sydvest Thermenregion. Her dyrker små 300 producenter vin på omkring 1.900 hektarer fra grænsen til Wien og helt ned til Baden. Området er delt i to: Mod nord er det især hvidvine, man finder, især omkring byen Gumpoldskirchen, specielt på de lokale druer zierfandler og rotgipfler. Rotgipfler er en krydret og ekspressiv drue, som i stilen kan minde en anelse om gewürztraminer med florale noter. Zierfandler er mere syrerig og knapt så koncentreret og intens. En drue, der klart vinder med lidt alder, hvor den udvikler sig til en mere olieret vin med tertiære noter. Mod syd i Thermenregion er det mere de røde, der dominerer, og specielt sankt laurent og pinot noir.

2022 var et varmt år og derfor måske ikke det bedste for zierfandler og rotgipfler. Vinene var generelt imødekommende men savnede syre og dermed friskhed. Masser af frugt og vine til at drikke her og nu. Druerne har ikke i min optik evnen til at blive meget bedre ved lagring i et varmt år som 2022.

 

De bedste vine frigivet i år fra Thermenregion

Stadlmann Zierfandler Ried Igeln 2022. 90

Reinisch Zierfandler Ried Spiegel 2022. 90

Stadlmann Rotgipfler Ried Tagelsteiner 2022. 90

Landauer-Gisperg Rotgipfler Ried Bockfuss 2022. 89

Hartl Rotgipfler Ried Kreuzweingarten 2022. 89

Stadlmann Zierfandler Ried Mandel-Höh 2022. 89

Alphart Rotgipfler Ried Rodauner Top Selektion 2022. 89

Aumann Rotgipfler Ried Rodauner 2022. 89

Alphart Chardonnay Ried Tagelsteiner 2022. 89

Schneider Rotgipfler Ried Tagelsteiner 2022. 89