Inflationen har også haft sit tag på mængden af vin som drikkes rundt omkring i verden. Nye tal fra Organisation of Vine and Wine (OIV) viser at vinforbruget faldt med 2,6% sidste år hvilket er det laveste siden 1996. Det svarer til, at der nydes 800 mio. flasker vin mindre end året før. Totalt set vurderes det, at der drikkes 22 mia. liter vin årligt over hele verden. Det er dog ikke alle typer vin der falder, blandt andet ser man stadig en stor vækst i mousserende vin.

Det var specielt de største markeder for vin; USA og Frankrig som er faldet.  Men også store ændringer i Kina har betydet, at man her nyder mindre end halvdelen af den vin man for bare fem år siden konsumerede.

Den globale produktion af vin faldt også med 9,6% til godt 23,7 mia. liter i 2023, hvilket især skyldes klimatiske udfordringer med både store regnmængder nogle steder og tørke andre steder. Det er den laveste produktion siden 1961.