Flere end 75 sherryinteresserede gæster var mandag samlet på Michelin-restauranten The Samuel i Hellerup, hvor vinderen af Copa Jerez XI Nacional 2024 skulle findes. Den spanske konkurrence Copa Jerez er kendt som verdens største gastronomiske konkurrence, da netop parringen af mad og sherry-vine er i fokus. Og niveauet var – ifølge dagens kompetente jury med kokken Francis Cardenau i front – historisk højt, da Sdr. Bjert Kros køkkenchef Emil Rask Bahr og sommelier Jill Völcke med få point cementerede, at årets bedste forret, hovedret og dessert parret med hver deres sherryvin leveres af holdet fra den lille landevejskro, Sdr. Bjert Kro, ved Kolding.

Dagens sejr til holdet fra Sdr. Bjert Kro betyder, at Emil og Jill i maj næste år skal repræsentere Danmark ved den internationale Copa Jerez Forum & Competition i Jerez i Spanien, hvor vinderhold fra hele verden deltager. Og der er noget at leve op til, for sidste år vandt det danske hold den store internationale Copa Jerez, da kok Allan Schultz og sommelier Alexander Berntsen fra Parsley Salon tog både det helt store trofæ med hjem fra Jerez i 2025 og Allan Schultz desuden fik trofæet for at være konkurrencens dygtigste kok (Mejor Chef).

Sdr. Bjert Kro kom ind på en førsteplads blot få point foran Bendix Sixhøj Laursen og sommelier Gin Isabel fra restaurant Mark, og ifølge juryen var der heller ikke langt til hhv. tredjepladsens hold bestående af kok Emil Eshardt-Nielsen og sommelier Bjarke Just Nielsen fra restaurant Norrlyst og fjerdepladsens hold med kok Mathias Thygesen og sommelier Toke Fiedler Terkildsen fra restaurant domæne, der i juni 2023 fik tildelt deres første Michelinstjerne.

Bag Copa Jerez står Consejo Regulador de las DD.OO Jerez-Xérès-Sherry y Manzanilla de Sanlúcar de Barrameda samt Fedejerez i samarbejde med ICEX og den spanske ambassades handelsafdeling i de forskellige lande.