Den varme og regnfulde forår skaber nu allerede udfordringer for vinbønderne som er begyndt at se en del problemer med meldug. Ifølge Alexandre Davy fra French Institute of Vine and Wine (IFV) er der udbrud af meldug næsten overalt i Libourne området som dækker Pomerol, Saint-Émilion og flere andre områder. Også Graves er ramt, mens man endnu ikke er så hårdt ramt i Medoc. Sidste år mistede mange vinbønder store dele af deres høst netop grundet problemer med meldug. Fra september sidste år til april i år er der faldet 950 mm regn i Saint-Émilion hvilket næsten er dobbelt så meget som normalt og derudover har det været 1.3 grad varmere. Vinbønderne forsøger nu at sprøjte for at holde melduggen væk, men da vinstokkene vokser på dette tidlige stadie af sæsonen, skal der sprøjtes ofte. Lige nu er temperaturerne lave, men prognoser siger det varme vejr vil komme tilbage hvilket kan gøre det værre.