Det store og kendte cavahus Freixenet har de senere år været hårdt ramt af mindre produktion af druer grundet tørke i Catalonien.  Bl.a. var produktionen i 2023 for flere vinbønder 70% mindre end normalen. Og senest har den lokale regering i Catalonien lavet strenge regler for brug af vand i Barcelona og i 121 mindre byer i regionen. Det betyder bl.a. strenge krav for brug af vand i husholdninger og forbud mange steder mod brug af postevand. Det betyder bl.a. at kunstvanding af vinmarkerne ikke vil være tilladt hvilken potentielt kan betyde at mængden af druer vil blive markant mindre fremover. For at sikre leverancer i store markeder som Tyskland, Østrig og Schweitz har man derfor besluttet at købe druer og lave en billigere mousserende vin ved hjælp af tankmetoden i stedet for den noget dyrere flaskegæring.

Tørken kommer ellers efter en række gode år for DO Cava hvor man sidste år solgte næsten 252 mio. flasker, hvilket er en stigning på 2,7 mio. siden året før.