Nye regler gør det muligt at skrive kommune navn på etiketten for 144 kommuner i Rioja. Siden 1998 det har været muligt at skrive produktionszone (Rioja Alta, Rioja Alavesa eller Rioja Oriental) og siden 1999 at skrive Vino de Municipio. Med de nye regler ændres dette til Vino de Pueblo, hvilket giver en større mulighed for producenter at benytte byen på etiketten. Minimum 85% skal komme fra kommunen, mens op til 15% kan komme fra nabokommunen. Dette var tidligere ikke tilladt.

Desuden giver man nu mulighed for at skrive, at en vin kommer fra en bestemt kommune på en specifik drue (viñedo en …). De nye regler er implementeret af Consejo Regulador Rioja, der de senere år har set et øget pres på at kunne kommunikere drue og terroir mere specifikt på etiketten. Mange mener de officielle regler i højere grad prioriterer modningstid og fade end terroir. Og flere producenter valgte at forlade Consejo Regulador Rioja grundet dette, bl.a. Artadi som gik i 2016.