Der vil møde en et anderledes syn når man for fremtiden lander i Amerigo Vespucci Airport i Firenze. Hele taget af lufthavnsbygningen vil nemlig være én vinmark på ikke mindre end 8 hektar. Det er det amerikanske designbureau Rafael Viñoly Architects som har tegnet den nye internationale terminal. Vinmarken vil have 38 rækker af vinstokke og selvom det ikke er besluttet hvilke druer forventer man sangiovese vil udgøre en betragtelig del. Det er planen, at druerne skal høstes og vinificeres i en vinkælder i forlængelse af terminalen i lufthavnen. Hele den nye terminal g vinmark forventes færdig i 2035. Der er dog allerede bekymringer ude omkring forurening fra flyene og dens effekt på druerne. Desuden vil det være begrænset hvor dybt vinstokkene vil kunne gro sine rødder og hvor gode druerne dermed bliver.