Det kinesiske vinmarked nærmest kollapser

Kineserne er stoppet med at drikke vin. Nye tal fra China Chamber of Commerce viser at importen af vin nu er den laveste i 15 år. Alle forventede Kina til at blive det nye store marked for vin, men det er nu vendt. I 2017 importerede Kina 750 mio. liter vin, det tal er nu nede på 250 mio. liter. Og det er stort set alle lande som er ramt. Størst ramt er Australien hvilket skyldes en handelskrig og heraf store afgifter i Kina på vin herfra. Men også Frankrig som er det førende land i Kina har bare på det seneste år set et fald på 24%. Chile har mistet 35%, Italien 29%, Spanien 49%. Kun New Zealand (+29%) og Sydafrika (3%) har set en vækst.

Også produktionen af vin i Kina ser et stort fald. Hvor man i 2016 så en produktion på 1,3 mio. liter er det tal nu faldet til 0,4 mio. liter.