Ejerne af Château Lafite Rothschild har netop meddelt, at de har købt chablishuset William Fèvre. Det er første gang det kendte Bordeaux hus går ind i Bourgogne.

William Fevre er en af de førende producenter i Chablis. William Fèvre grundlagde domænet i 1959 med blot syv hektarer. Gennem årene har domænet opkøbt flere parceller, og de ejer i dag 72 hektarer, der alle ligger i det historiske Chablis. Heraf er 15,9 hektarer premier cru og 15,2 grand cru. Siden 2006 har man arbejdet økologisk, mens man på alle premier og grand cru marker arbejder på at blive biodynamiske.

I 1998 blev domænet overtaget af familien Henriot, som også står bag det store champagnehus Henriot. Og for nogle år siden blev Henriot overtaget af Artémis Domaines som nu sælger Chablis huset fra. Champagne Henriot blev I øvrigt også frasolgt i oktober sidste år.

Udover Château Lafite Rothschild ejer man i Bordeaux Château Duhart-Milon, Rieussec, Château Paradis Casseuil og Château L’Évangile samt Languedoc huset Domaine d’Aussières. Udenfor Frankrig ejer man Viña Los Vascos i Chile, Bodegas Caro i Argentina og Domaine de Long Dai i China.