Miljenko “Mike” Grgich som blev født 1. april 1923 er død 100 år gammel. Han var en kroatisk-amerikansk vinmager baseret i Californien. Han stammede fra en vinfamilie i byen Desne, beliggende i Kroatien. Han er især kendt at være vinmageren bag Chateau Montelena Chardonnay 1973, der overgik flere hvide Bourgogne-vine i den historiske Paris vinsmagning.

Grgichs studerede vinavl og vinfremstilling ved Universitetet i Zagreb. Drevet af sin passion for vin forlod han det kommunistiske Jugoslavien og begav sig til Canada og senere til Californien. Undervejs arbejdede han på forskellige vingårde i Napa Valley, herunder Souverain Winery, Christian Brothers Cellars, Beaulieu Vineyard og Robert Mondavi. Hans succes gjorde det muligt for ham at etablere sin egen vingård Grgich Hills Estate. Ejendommen har 366 hektar vinmarker og producerer årligt cirka 800.000 flasker.

Grgich er især kendt for at bære sin karakteristiske mørkeblå baskerhue, der symboliserer hans europæiske rødder. I 2018 som 95 årig overlod han ansvaret til din datter Violet som i dag driver vingården.