Grés de Montpellier er nu den nyeste appellation i Languedoc efter i 20 år at have været en del af Languedoc AOC. De er dermed den første nye appellation i Languedoc siden 2017 hvor Pic St Loup fik den status. Det blev besluttet af det franske landbrugsministerium d. 30 november. Det betyder, at producenter fra 2024 årgangen kan skrive Grés de Montpellier på etiketten uden Languedoc. Grés de Montpellier har sin desuden egen flaske med indgravering som man ser det i Chateauneuf-du-Pape.

Vinområde har sit eget middelhavsklima mellem havet og bjergene samt en meget stenet jord kaldet “grés,” der er udbredt omkring Montpellier. Det dækker 4.600 hektar og dækker 45 landsbyer. Pt. laves der vin på 420 hektar. Der kan udelukkende laves rødvine på primært syrah, grenache og mourvèdre samt som sekundære druer cinsault, carignan og morrastel. Desuden er der krav om minimum 12 mdr. modning.

Flere andre underområder i Languedoc er i gang med at ansøge om selvstændighed såsom Montpeyroux, Saint-Drézéry og Saint-Georges d’Orques.