Høsten 2023 er ikke kun godt nyt, hvad angår mængden, som er 12% højere end sidste år, men også hvad angår kvaliteten. Til trods for endnu en sæson med ekstreme vejrforhold flaskede alt sig, så kvaliteten af de høstede druer var i top. Høsten startede den 29. august og varede næsten to måneder.
Sommereperioden bød på tørke, så fulgte kraftig regn og køligt vejr i starten af september og sluttede af med ekstrem varme i sidste halvdel af oktober. Man kan sige, at klimaforandringerne i år havde en positiv effekt, da regnen i september betød at druerne voksede og kunne færdiggøre både den alkoholiske og fenoliske modning i løbet af oktober måned. Selv om høsten betragtes som en af de mest komplekse, er der opnået en perfekt balance mellem potentiel alkohol, naturlig syre og pH – og på sunde druer.
I øvrigt viser de seneste salgstal fra Ribera del Duero (RDD) samt importstatistikken fra VSOD  på en yderst positiv salgsudvikling for vinene fra Ribera del Duero på det danske marked. Ribera del Duero har for perioden 2019-2022 haft et ekstremt godt salg på +46% i volumen og +63% i værdi – dette på et totalt marked, der langtfra er steget i samme grad, nemlig kun med +4% i volumen og +25% i værdi. Dette kraftigt stigende salg af RDD vine på det danske marked gør Danmark til RDD’s 5. største eksportmarked i volumen efter store lande som USA, Mexico og Tyskland.