Brouilly som er den største og sydligste appellation i Beaujolais, har netop ansøgning det franske landbrugsministerium (INAO) om at i alt 16 marker fremover skal Premier Cru-klassificeres.

I oktober var der enighed blandt regionens vinavlere om at støtte forslaget om at gøre de 16 marker til 1 cru. Et initiativ som skal være med til at højne AOC Brouillys status og anseelse.

Udvælgelse af de 16 marker er baseret på INAO-doktrinen. Dette kræver, at følgende kriterier tages i betragtning: historisk og nutidig berømmelse, smagning af vinene samt en værdiansættelse af markerne.

De 16 marker som man har ansøgt om at blive 1 cru er:

Briante, Combiaty, Combiliaty, Garanches, La Chaize, La Martingale, La Perrière, LaTerrière, La Terrière, Les Maisons neuves, Marquisat, Pierreux, Pissevieille, Reverdon, Saburin, Saint Pierre og Voujon.

Får man godkendelsen vil høstudbyttet for 1 cru markerne være lavere med max. 52 hl mod 56 hl nu. Og min. alkohol skal være 11,5% mod 10,5% i dag. Endvidere vil man skulle lagre vinene længere end man gør i dag for de øvrige Brouilly vine. Nu afventer man en beslutning fra INAO.