En af de mest respekterede vinmagere i Piemointe Michele Chiarlo er gået bort 88 år gammel. Han gik bort i sit hjem i Calamandrana omgivet af sin hustru Giuseppina og to sønner Alberto og Stefano. De to har de seneste mange år drevet vinhuset.

Michele Chiarlo var kendt som en af de første til at sætte Barolo på landkortet over det meste af verden og de seneste år gjort et stort arbejde for at promovere Nizza som førende område af barbera. Han var desuden den første præsident for  Associazione dei Produttori del Nizza DOCG.

Han er opvokset i Alba og gik i skole med vinpersonligheder som Pietro Ratti, Ezio Rivella, Franco Ziliani, Giuliano Noè og Giacomo Tachis. Han startede som 23 år som entreprenør og åbnede sit eget virksomhed som flaskede for andre. Samtidig blev han mere og mere involveret i familiens vingård. Herfra gik det kun en vej og huset blev både større og mere respekteret for sine vine. Bl.a. med opkøb af Cerequio i 1988 samt køb af to hektar på Cannubi i 1989.