De fleste kender Torres vinhuset i Penedes – i dag blandt verdens største og mest respekterede vinhuse drevet af Torres familien. De færreste er måske klar over, at der også er en afgrening til Californien hvor Miguel Torres søster Marimar driver en lille perle i Sonoma Coast.

Marimar Torres blev født i 1945 i Barcelona og var en del af familievinhuset indtil hun i 1975 sammen med familien besluttede at tage til USA for at åbne det store marked for de spanske vine. På dette tidspunkt var tiderne hårde i Spanien grundet Francos styre og mange lande ønskede ikke at handle med Spanien. Men 45 dage efter hun ankom til Spanien faldt Franco og et egentligt eksporteventyr kunne starte for familien.

Men Marimar havde også egne ambitioner og da hun samtidig faldt for Californien, besluttede hun i 1986 at starte sin egen vingård Marimar Estate Vineyards i Sonoma. Her arbejder hun på 56 hektar med vin primært på de to vinmarker Don Miguel (opkaldt efter sin afdøde far) i Russian River AVA og Doña Margarita (opkaldt efter sin afdøde mor) i Sonoma Coast AVA. Fordelingen mellem chardonnay og pinot noir er fifty fifty.

Udover vinen har Marimar holdt fast i sine spanske aner og har udgivet kogebøger i USA og hendes spanske middage i vinhuset er berømte og tiltrækker mange. Siden er også spanske druer som albarino, godello og tempranilo kommet til, selvom dette stadig er et sideprojekt.

I dag er hendes datter Christina en del af vinhuset og klar til at drive vinhuset videre stadig med et spansk tvist.

En række vine fra Marimar Torres:

Albarino 2020. Ukendt pris
Fermenteret og modnet på ståltanke. Fyldig, frugtig, floral med gule æbler og lime. Imødekommende stil mere solmoden end de spanske med lidt mindre syre. Men ganske flot spændende vin. 88

Acero Chardonnay 2020.Ukendt pris
Vinhuset chardonnay uden fade men modnet på ståltanke. Flot solmoden frugt og en fin balance. Imødekommende i stilen med fersken og lette tropiske frugter. Fin syre. 90


La Masia Chardonnay 2020. Pris: 329 kr.
9 mdr. på franske fade heraf 33% nye. Flot klassisk chardonnay med fin fadintegration. Masser af fersken, tropisk frugt, vanilje og pakket ind af en fin syre. Flot fadintegration. 92

 

 

 

Rosaleda 2020.Ukendt pris
Mørk rosé lavet på pinot noir. Kort maceration og modnet på stål. Let frugtig i stilen pakket ind af en pæn syre. Ganske imødekommende stil. 89


La Masia Pinot Noir 2018. Pris: 399 kr.
Klasissk Russain river. Modnet på franske fade hvor næsten halvdelen er nye fade. Meget elegant og floral i udtrykket. Masser af solmodne jordbær, kirsebær og mørke krydderier. Fremstår rank, vallavet med en flot lang afslutning. 93

Mas Cavalls Pinot Noir 2018. Pris: 359 kr.
Fra Doña Margarita Vineyard vingården. Modnet på franske fade heraf 33% nye. Mørkere mere intens og i stilen mere burgundisk. Sorte kølige bær, lette urter og krydderier. Flot balance og længde. 93

Christina Pinot Noir 2018.Ukendt pris
Fra Don Miguel Vineyard. Fra udvalgte fade modnet på franske fade heraf 50% nye. En klar mere faddreven stil. Intens i smagen med mørkere, dybere noter. Kompleks spændende vin. 94

Vinene distribueres af Hans Just og forhandles i udvalgte MENY butikker.