Den anerkendte vinmager fra Mosel Markus Molitor købte i 2016 Domäne Serrig og den første årgang 2020 er nu sat til salg via Bordeauxs negocianter. Det er dermed det første tyske vinhus der udelukkende sælger via denne salgskanal.

Det er to vine fra enkeltmarken Vogelsang fra Domäne Serrig. Ejendommen var oprindelig preussisk statsejet etableret af Wilhelm II i 1904. På dette tidspunkt var den anerkendt blandt de bedste i Saar. Men senere gik det ned ad bakke og i 1980’erne blev det privatiseret. I 2016 blev det købt af den karismatiske vinmager Markus Molitor som netop har lanceret Vogelsang Grosse Lage 2020 og Vogelsang Kabinett 2020. Vogelsang er en monopolmark med en hældning på over 40% og er sydvestvent mellem 220 m og 340 m. Jordbunden består af rotschiefer, den samme skifertype som på Urziger Würzgarten.

I dag er et større restaureringsarbejde i gang på ejendommen og kun 5 hektar af de ældste rieslingvinstokke i produktion. De øvrige 20 hektar blev genplantet i 2017 også med riesling.

Der er produceret omkring 12.000 af hver vin. Heraf beholder huset omkring 10% som vil blive brugt som bibliotek. Herudover vil et antal være til salg på ejendommen for besøgende. 2021 vil blive lanceret i 2024, mens 2017 og 2019 først vil blive lanceret på et senere tidspunkt.

 

Domäne Serrig Vogelsang Kabinett 2020. 98

Fermenteret og modnet på en kombination af ståltanke og egetræsfade. Meget frisk og stringent med mineralske noter. Stikkelsbær, grapefrugt og urtede noter i smagen. Meget præcis i udtrykket med en spirende vild syre og lang sprød afslutning hvor en smule tannin fornemmes. En vin der vil udvikle sig de næste mange årtier. Alk. 10,5%

 

Domäne Serrig Vogelsang Grosse Lage 2020.  99

Mørk gylden i farven. Intens mineralsk næse. I smagen tør og fyldig men så kommer frugten snigende med flint og saltede noter. 10 g. sukker men det fornemmes slet ikke men giver en fantastisk mund fylde. Yderst flot dybde og en vin med kæmpe lagringspotetiale. Har nærmest alt hvad man kan bede om af en stor vin! Den er dyr men har man pengene vil jeg købe til kælderen og vente