Diageo har netop frigivet Zacapa La Pasión – The Passion Cask. Udgivelsen er den fjerde og sidste i limited-edition serie The Heavenly Cask Collection. Den er skabt af Zacapas master blender, Lorena Vázquez, og den hylder de unikke Pedro Ximénez-sherryfade, der bliver brugt under den modningsproces, der tager udgangspunkt i solera-systemet. Der er tale om en unik proces, som omfatter et væld af fadtyper og stilarter, som er nøje udvalgt af Lorena med den ene mål fange helt specifikke smagsnoter og teksturer.

Udgivelsen er den sidste i en serie af fire. De fire udgivelser har haft fokus på hver deres fad i lagringsprocessen. Hele serien er blevet til 2.300 meter over havets overflade i Zacapas fascinerende anlæg, som ligger i Quetzaltenango i Guatemala. Anlægget kaldes også House Above the Clouds og er på grund af højden omgivet af kølig luft, der skaber de mest perfekte forudsætninger for, at rommen kan ældes langsomt.

Zacapa La Pasión kan købes hos velassorterede spiritushandlere til 699 kr.

Smagenote og vurdering:


Zacapa La Pasión – The Passion Cask   91
Sødmefuld i duften med dadler, chokolade og toastnoter. I smagen masser af sveske, rosin, mocca og vanilje. Pæn kompleksitet og generelt en flot intensitet og lang vedvarende afslutning. Alk.: 40%