Vinene fra Etna har gennem de seneste år haft deres store gennembrud og nu er man startet en proces for at opnå den højeste status som DOCG (Denominazione di Origine Controllata e Garantita) i Italien. Etna blev en DOC i 1968 i øvrigt som den første på Sicilien. Flere har fået øjnene op for området så flere også store vinhuse fra Toscana og Piemonte har opkøbt land på vulkanen for at lave vin.

Nu skal man igennem en to årig proces for at opnå DOCG status. Først og fremmest skal høstudbyttet reduceres. Derudover sker der en række reguleringer omkring druerne og så vil det blive muligt for vinproducenterne at sætte navnet på en af 20 kommuner på etiketten af flaskerne, hvis druerne stammer fra den pågældende kommune.

Hvis Etna opnår DOCG status vil det være som den anden på Sicilien den første er Cerasuaolo