Stauning Whisky bliver de første danskere nogensinde, der anerkendes på The World’s Most Admired Whisky-listen og slår blandt andre den verdenskendte Chivas Regal.

Det var en glad og lettere overrasket Alex Munch, der modtog beskeden om at Stauning Whisky bliver det første danske destilleri, der kommer med på The World’s Most Admired Whisky-listen. Listen laves af whiskyeksperter fra hele verden og placerer Stauning Whisky på en 40. plads foran kendte brands som skotske Chivas Regal og lige efter anerkendte amerikanske bourbon Maker’s Mark. Listen udgives af magasinet Drinks International.

”Det er lidt vildt – vi er lige pludselig blandt de 50 allermest profilerede whiskyproducenter i hele verden. At se vores navn blandt så store internationale navne er næsten uvirkeligt. Og det giver os jo bare så meget mod på at blive ved med at lave whisky på vores måde,” fortæller Alex Munch, medstifter af Stauning Whisky.

Tidligere i år vandt Stauning en af de største whiskypriser overhoved, da deres Single Cask Rye Maple Syrup Finish vandt som verdens bedste Single Cask Rye Whisky ved World Whiskies Award. I kåringsteksten fra World’s Most Admired Whisky roses Stauning blandt andet for deres særlige gulvmaltning, brugen af lokalt korn og destillering over åben ild.