Et af de klassiske vinhuse fra Rhônedalen har netop skiftet distributør i Danmark og vi har i den forbindelse smagt en række af de netop frigivne vine fra huset.

Familien Brunel har dyrket vin i det sydlige Rhône siden det 17. årh. Men det er først omkring 1954, hvor Domaine Les Cailloux egentligt bliver grundlagt, at man får øje for producenten og kvaliteten af vinene. Siden 1971 er det André Brunel der har drevet vingården med et fokus på at løfte vinene endnu mere. Dette skulle ske med et mindre udbytte i markerne, ingen brug af pesticider og herbicider i vinmarkerne samt brug af moderne udstyr i kælderen. I dag ejer huset omkring 90 ha hvor de 20 ha ligger i Châteauneuf-du-Pape, 40 ha i Côte du Rhône samt 30 ha i IGP (Vins de Pays). Siden 2012 er det sønnen Fabrice som nu driver vinhuset som 5 generation. Stilen er klassisk og man fornemmer der er en stor kærlighed til grenache i rødvinene. Vinene er saftige, krydrede og generelt yderst velbalancerede. En imødekommende stil som på fineste vis indkapsler det som Rhône vinene i dag står for.

 

Domaine André Brunel Chateauneuf-du-Pape Les Cailloux 2020. 94
MENY | 299 kr. Tilbudspris
Primært granache med en mindre del syrah og mouvedre. Modnet på store foudre. Saftig, frugtig med en flot intensitet i smagen. Fine varme krydrede noter og en lang smag. Overbevisende chateauneuf!
Alk.: 14,5%

 

Domaine André Brunel Chateauneuf-du-Pape Reserve 2021. 92
MENY | 229 kr. Tilbudspris
Samme druer og vinifikation som Les Cailloux, men fra yngre vinstokke. Varme syltede bærnoter i duften. Krydret med en flot imødekommende struktur med runde bløde tanniner. Imødekommende med en pæn krydret afslutning.
Alk.: 13,5%

 

Domaine André Brunel Chateauneuf-du-Pape Les Cailloux Blanc 2022. 92
MENY | 299 kr. Tilbudspris
Roussanne med en smule Clairette og Grenache Blanc. Tank fermenteret og modnet. Fyldig med abrikos, ananas, pærer og smørblomst i smagen. Vellavet kraftig vin med en meget lang afslutning. Ubetinget en madvin.
Alk.: 13,5%


Domaine André Côte du Rhône Brunel Cuvée Beccasonne 2022. 90
MENY | 99 kr. Tilbudspris
Roussanne (50%), Grenache Blanc (30%), Clairette (20%). Modnet på cement. Fyldig og smagsmættet med abrikos, fersken og moden citrus i smagen. Flot intensitet og meget imødekommende med en tæt afslutning.
Alk.: 13%


Domaine André Brunel Côte du Rhône Cuvée Sommelongue 2021. 89
MENY | 99 kr. Tilbudspris
Primært lavet på grenache. Modnet på store foudre. Meget krydret udtryk med sorte bær, peberkorn, lakrids og varme krydderier. Flot balance og meget klassisk Rhône udtryk. Pæn længde og alt i alt en ganske pæn vin til prisen.
Alk.: 14%


Domaine André Brunel Côte du Rhône Est Quest 2022. 88
MENY | 79 kr. Tilbudspris
Grenache (70%), Cinsault (20%), Syrah (10%). Husets basisvin og dermed også den hvor frugten tydeligst står frem. Brombær, vilde krydderier og peber noter i smagen. Pæn meget ligefrem med en frugtig afslutning.
Alk.: 14%

Vinene distribueres i Danmark af Hans Just.