Hvidvine


Pierre Amadieu Domaine Grand Romane Cotes du Rhone Blanc 2022, Rhône, Frankrig. 93 – 6 Stjerner
Erik Sørensen Vin | 140 kr. Tilbudspris
Fra ældre stokke med clarette i Gigondas. Ekspressiv i duften med licchinoter. Flot balance og masser af intensitet i smagen med både kølige fersken og mere varme tropiske frugtnoter. En spændende vin pakket ind af en flot syre.
Alk.: 13%


Gorka Izagirre G22 Lias Finas 2020, Baskerlandet, Spanien. 92 – 5 Stjerner
Supervin | 130 kr. Tilbudspris
Vin på den lokale drue hondarrabi zerratia. Mørk i farven hvilket snyder for stilen er meget kølig med hvide ferskener, blomster, citrus og lyse krydderier. En spændende atypisk vin med en flot intensitet og længde. Bestemt anbefalelsesværdig.
Alk.: 13%


Robert Mondavi Napa Valley Chardonnay 2018, Californien, USA. 91 – 5 Stjerner
Husted Vin | 288 kr. Tilbudspris
Masser af smør og vanilje i duften. En fuldblods Californisk chardonnay med abrikos, tropisk frugt, lime og masser af vanilje i smagen. Velbalanceret og imødekommende. Lang smag.
Alk.: 13,5%


Babich Sauvignon Blanc 2022, Marlborough, New Zealand. 90 – 5 Stjerner
Skjold Burne | 130 kr. Tilbudspris
Intense hyldeblomstnoter. Stringent og syrerrig i udtrykket med masser af intense stikkelsbær, citrus og blomster i smagen. Textbook Marlborough sauvignon, vellavet med en flot lang sprød afslutning.
Alk.: 12%


Domaine Coudoulet Viognier de Fontgaline 2021, Pays D’Oc, Frankrig. 89 – 4 Stjerner
Allevin.dk | 119 kr. Tilbudspris
Mørk og fyldig vin med smørblomst i duften. I smagen abrikos og masser af tropiske frugt noter, lime og blomster. Ekspressiv pakket ind af en fin syre og med en pæn længde.
Alk.: 13%


Cave de Lugny Macon Chardonnay Les Beluses 2022, Bourgogne, Frankrig. 87 – 4 Stjerner
MENY | 90 kr. Tilbudspris
Lyse ferskennoter i duften. Medium koncentration og noget simpel i udtrykket med stenfrugt, citrus og stref vanilje. Lidt for enkel af en Macon.
Alk.: 13%

Rødvine

 

Guigal Cote Rotie Brune et Blonde 2019, Rhône, Frankrig. 93 – 5 Stjerner
Philipson Wine | 450 kr. Tilbudspris
Floral med masser af sorte bær i næsen. Pæn koncentration og smagen har en flot balance mellem frugt, urter, krydrede noter og fadet. Stadig meget ung og kan med fordel gemmes nogle år endnu. Men en flot og gennemført vin i det vanligt høje niveau fra Philip Guigals hånd.
Alk.: 14%


Renato Fenocchio Barbera d’Alba 2019, Piemonte, Italien. 91 – 5 Stjerner
Løgismose | 158 kr. Tilbudspris
Lys, let og saftig barbera med røde blommer, lakrids, peber og roser i smagen. Meget imødekommende med en pæn intensitet og en fin sprød afslutning. Meget elegant.
Alk.: 14%

 

Quinta do Pego Signature 2016, Douro, Portugal. 91 – 4 Stjerner
AMKA | 425 kr. Tilbudspris
Lavet på Touriga Nacional, Touriga Franca og Sousão. 15 måneder på nye franske fade. Fyldig vin med masser af intense sorte bær, mørke krydderier, lakrids, peber og vanilje. Man fornemmer tydeligt den har nogle år på bagne med runde, bløde tanniner og et let svampet udtryk i smagen. Let oversøisk udtryk i smagen. Masser af intensitet og en lang afslutning.
Alk.: 14,5%


Virna Barbera d’Alba San Giovanni 2019, Piemonte, Italien. 90 – 4 Stjerner
Holte Vinlager | 220 kr. Tilbudspris
Sorte sødmefulde bær i duft og smage. Lakrids, sort peber, violer og strejf vanilje følger i smagen. Fyldig men med rund og imødekommende smag. Pæn længde.
Alk.: 14,5%


Hanewald-Schwerdt Kalkofen Spätburgunder 2020, Pfalz, Tyskland. 90 – 4 Stjerner
Mr. Ruby | 349 kr. Tilbudspris
Solmodne jordbær i duften. Lys og meget venlig vin med runde, bløde bærnoter, varme krydderier og stref vanilje. Medium koncentration og en pæn dybde i smagen. Savner lidt mere længde.
Alk.: 13,5%


Frederic & Brunier Le Pigeoulet 2021, Vaucluse, Frankrig. 90 – 5 Stjerner
Theis Vine | 150 kr. Tilbudspris
Blend fra det sydfranske med især grenache. Virkelig saftig i udtrykket med masser af røde bær, lyse krydderier, roser i duft og smag. Imødekommende med en fin lang krydret afslutning. Køb roligt!
Alk.: 14,5%


Calmel & Joseph Le Sentier Pinot Noir 2021, Frankrig. 89 – 5 Stjerner
Andrup Vin | 99 kr. Tilbudspris
Lys med varme krydrede noter i duften. Medium intensitet domineet af røde solmodne bær. Fin balance om end der ikke er meget dybde i vinen. Men meget drikkevenlig.

Alk.: 12,5%


Due Normanni Rosso 2020, Sicilien, Italien. 89 – 5 Stjerner
AMKA | 99 kr. Tilbudspris
Cabernet sauvignon, syrah og merlot lavet af danske Peter Vinding Diers på Sicilien. Meget ekspressiv med masser af umiddelbar frugt, varme krydderier og toastnoter. Blød, rund med begyndende modne toner i smagen. Pæn afslutning.
Alk.: 14%


Colle Massari Rigoleto Montecucco 2021, Toscana, Italien. 88 – 4 Stjerner
Otto Suenson | 110 kr. Tilbudspris
Fra det sydlige Toscana på primært sangiovese. Anelse støvet i smagen med varme solmodne bær, urter og vilde krydderier. Pæn frugt og intensitet men lidt tør i afslutningen.
Alk.: 14%


Ruffino Chianti Superiore 2020, Toscana, Italien. 88 – 4 Stjerner
Udvalgte MENY, Superbrugsen, Kvickly | 100 kr. Tilbudspris
Moden varm næse med krydrede noter. Medium koncentration med let bitter rød frugt, urter, krydderier og strejf vanilje. Velbalanceret vin med klassisk for området.
Alk.: 14,5%

 

Diez Siglos Crianza 2020, Ribera del Duero, Spanien. 88 – 4 Stjerner
Scandinavian Wine & Chocolate | 85 kr. Tilbudspris
Emmer af kokos og mocca i duften. Fyldig og fadpræget vin med masser af intense brombær, espresso, tobak og toastnoter i smagen. Anelse fadtannin i afslutningen men en klassisk spansk vin i den mere fadtunge stil.
Alk.: 14,5%


Errazuriz Cabernet Sauvignon Reserva 2021, Maipo, Chile. 88 – 4 Stjerner
HJ Hansen/Vinspecialisten | 89 kr. Tilbudspris
Solmoden solbærnoter i duften. I smagen let urtet med solbærblade, sorte bær, tobak og strejf vanilje. Medium koncentration. Fin balance og klassisk oversøisk cabernet sauvignon i udtrykket.
Alk.: 13,5%


Niel Bester Shiraz 2020, Swartland, Sydafrika. 88 – 4 Stjerner
Jysk Vin | 134 kr. Tilbudspris
Saftig varm krydret shiraz med solmodne brombær, peber, bagte krydrede noter og vanilje i smagen. Medium koncentration og meget oversøisk i stilen. Pæn balanceret med en krydret afslutning.
Alk.: 15%


Hans Baer Pinot Noir 2021, Rheinhessen, Tyskland. 87 – 4 Stjerner
Kvickly, Superbrugsen | 50 kr. Tilbudspris
Lys meget let pinot på nippet til det spinkle. Men det der er fungerer fint med ribs og hindbærnoter i smagen. Let sødme speceilt i eftersmagen.
Alk.: 12%


Spier Natured Organic 2021, Sydafrika. 87 – 4 Stjerner
Kvickly, Superbrugsen | 39 kr. Tilbudspris
Blend af shiraz og cabernet sauvignon. Medium koncentration, solmodne sorte bær, varme krydderier og toast i smagen. Simpel og meget ligefrem vin.
Alk.: 14%


Chester Falls Zinfandel 2020, Californien, USA. 81 – 2 Stjerner
Coop365 | 49 kr. Tilbudspris
Varmt krydret i næsen. Sødmefuld i smagen med jordbær, bagte krydderier og vanilje. Meget simpel og kort i smagen. Sødmen ikke balanceret med syren.
Alk.: 14,5%