Dansk Vindag ligger på den første lørdag i september, hvor der stadig er gode chancer for
sommerlige vejrforhold, der indbyder til en tur i en dansk vinmark, hvor druerne er ved at
modnes. Sommeren har generelt været god til vinavl i år, så både mængdemæssigt og i kvalitet kan årgang 2023 blive rigtigt pæn, hvis vejret vil arte sig frem til høsten.
En række vingårde landet over holder åben vingård lørdag den 2. september. På dagen kan
interesserede komme på besøg for at se, hvordan en vingård tager sig ud samt smage på dansk vin. Der vil være rundvisning i vinmarkerne og tid til at stille spørgsmål om det at dyrke vin i Danmark. En oversigt over de åbne vingårde kan findes på foreningens Vinvej hjemmeside:
https://vinvej.dk/portfolio/dansk-vindag/

Bag arrangementet Dansk Vindag står først og fremmest de lokale vinbønder, der gæstfrit byder alle interesserede indenfor i vinmark og vineri, og desuden Foreningen Dansk Vin, som har koordineret dette arrangement siden 2003. Foreningen Dansk Vin samlede fra 2018 både producenter af druevin og af frugtvin og såvel erhvervsmæssige som hobby vinavlere i én fælles organisation. I foråret 2019 blev foreningen yderligere udvidet med mjød-bryggerne. Der er således mulighed for at besøge vingårde og producenter, der spænder vidt både i produkter og produktionsstørrelse.