Hele 74% er arealet med vin steget i England de seneste 5 år.  Det viser en ny rapport fra WineGB som er vinorganisationen i Storbritannien. Der er nu næsten 4000 hektar med vin, hvor lang hovedparten ligger i England mens Wales med omkring 70 ha og Skotland med 2 ha kun lige er startet. Der blev i 2022 fremstillet 12,2 mio. flasker vin, hvilket er en markant stigning fra de lidt over 5 mio. flasker i 2017. Hovedparten er mousserende vin som udgør næsten 70%. I England er Kent det største område foran West Sussex og East Sussex. Herefter følger Hampshire og Essex. Den mest plantede druer er Chardonnay med 31%, herefter følger Pinot Noir med 29% og Pinot Meunier med 9%.

Og forventningerne er store. Medlemmerne i WineGB forventer produktionen når 25-29 mio. flasker i 2033 og at der på det tidspunkt er næsten 8000 hektar med vin i Storbritannien.