Sotheby’s i London har fået en 52 års Bowmore whisky på auktion. Hammerslagsprisen forventes at blive ikke mindre end omkring 1.7 mio. kr. The ‘Mokume Edition’ som den kaldes er lavet som et samarbejde mellem Bowmore og bilfabrikanten Aston Martin. Whiskyen indeholder en række whiskyer fra 1960’erne som på det tidspunkt blev destilleriet af Ron Welsh.

På Bowmore destilleri har man fremstillet single malt whisky siden 1779, og det er dermed Islays ældste. Bowmore ligger ved Loch Indaal midt på øen Islay og udgør næsten centrum af øens hovedby Bowmore. Bowmores meget karakterfulde stil skyldes dels, at destilleriet, som et af de efterhånden meget få, selv fremstiller en del af den malt, som whiskyen destilleres på. Den tørv, der anvendes, stammer fra området omkring Laggan River, hvor også vandet til whiskyfremstillingen tappes. I 1994 blev Bowmore overtaget af japanske Suntory.