Fotos: Flemming Gernyx

I søndags afholdtes finalen i Det Åbne Danmarksmesterskab i blindsmagning. Der var 10-års jubilæum for konkurrencen, som i år for første gang anvendte sig af en digital løsning til svarafgivelse. Konkurrencen arrangeres af René Langdahl Jørgensen og Thomas Ilkjær i regi af Vinakademiet. Da dagen var omme, kunne The Spanish Connection kåres som sejrherrer. Holdet består af Jonas Tofterup, Hans Werge og Thomas Rydberg.

Finalens fem hold kæmpede mod hinanden efter last-man-standing princippet, så efter hver finalevin, forlod holdet med den dårligste score scenen. Til sidst var der kun én vin og to hold tilbage. Og det var såmænd sidste års vindere The Three Muscadets samt sidste års nr. 2 The Spanish Connection – der er blevet nr. 2 hele fire gange til DM. De to hold lå også nr. 1 og 2 efter hovedrunden med nøjagtigt samme pointtal. I år blev det endelig The Spanish Connetion’s tur, for de gættede på nær årgangen helt korrekt på den afsluttende Brunello di Montalcino og hev sejren hjem. Sjældent har jubelscenerne været så voldsomme!

Inden man nåede så langt, havde 54 tremands-hold været bænket i den flotte Axelborg-sal i København, klar til at kæmpe om titlen, æren og en plads ved VM. De 15 var direkte kvalificerede fra sidste års finale og resten havde kvalificeret sig via en af semifinalerne i Odense, Aarhus og København.

Hovedrunden bestod som sædvanligt af 12 vine:

Vouvray Demi Sec 2019, Domaine Huet, Loire. Frankrig
Saint-Joseph Blanc 2021, Domaine Gouye, Rhône. Frankrig
Tavel La Dame Rousse 2021, Domaine de la Mordorée, Rhône. Frankrig
Barbaresco Basarin 2019, Sottimano, Piemonte. Italien
Muscat de Beaumes de Venise 2021, Domaine des Bernardins, Rhône. Frankrig

Viognier 2021, Alban Vineyards, Central Coast, Californien. USA
Pinot Gris Rothenberg 2018, Zind-Humbrecht, Alsace. Frankrig
Spätburgunder Walporzheimer 2019, Burggarten, Ahr. Tyskland
Valpolicella Classico XVII 2021, Guerrieri-Rizzardi, Veneto. Italien
Shiraz The Eleventh Hour 2017, Massena, Barossa Valley, South Australia.
Oloroso 1/14, El Maestro Sierra, Jerez-Xeres-Sherry, Andalusien. Spanien

Finale vinene:
Comtes de Champagne 2007, Taittinger, Champagne. Frankrig
Skerpioen 2021, Sadie Family Vineyards, Swartland. Sydafrika
Gevrey-Chambertin 1er cru Estournelles St. Jacques 2017, Frederic Esmonin, Bourgogne. Frankrig
Brunello di Montalcino 2017, Le Potazzine, Toscana. Italien

The Spanish Connection kan nu se frem imod at deltage ved VM arrangeret af det franske vinmagasin La Revue du Vin de France. Det er planlagt til afholdelse i Provence 13.-14. oktober.