Den ældste vinregion i New Zealand er Hawke’s Bay og den er nu kommet i selskab med Adelaide (Australien), Bilbao, Rioja (Spanien), Bordeaux (Frankrig), Cape Town (Sydafrika), Lausanne (Schweitz), Mainz, Rheinhessen, (Tyskland), Mendoza (Argentina), Porto (Portugal), San Francisco, Napa Valley (USA), Valparaiso, Casablanca Valley (Chile) samt Verona (Italien).

Udvælgelseskritierier for valg af byerne er bl.a. områdets historie, vinturisme og oplevelsesmuligheder. Det er Great Wine Capital Global Network som star bag kåringen. En organisation der blev dannet i Bordeaux i 1999.

Hawke’s Bay ligger på Nordøen i New Zealand, omkring 300 kilometer nord for pinot noir-regionen Marlborough og 360 kilometer syd for Auckland. Helt tilbage i 1851 så de første pionerer områdets vinmæssige potentiale, og efter mange årtiers eksperimenter blev vinhuse som Mission Estate, Te Mata Estate, Vidal Estate, McDonald’s Winery og Esk Valley Winery grundlagt i 1920’erne. Der satses i dag primært på Bordeaux blends og så er området blevet kendt for sine syrah vine.