Portugisiske Douro Boys fejrer i år deres 20-års fødselsdag. I den anledning har sammenslutningen af de fem producenter fra Douro, Quinta do Vallado, Quinta do Crasto, Niepoort, Van Zellers & Co og Quinta do Vale Meão, for nyligt udsendt to jubilæumsvine.

Den ene er en rødvin, hvortil alle fem bidrog med hver to fade fra høsten 2021. Vinen er udsendt i 1.350 magnumflasker. Den anden er en Very Old Tawny, som er blandet af portvin fra syv forskellige fade, hvor den ældste er fra 1860’erne. Portvinen udsendes i 950 flasker.

Hovedparten af begge vine blev solgt en primeur umiddelbart efter præsentationen i Porto i sidste måned, hvor DinVinGuide var til stede. Her var der også smagning af meget gamle portvine og ældre bordvine fra Douro Boys. Reportage med noter følger i DinVinGuide i november.