Sven fra destilleriet Skærsøgaard og Mads fra Romhatten er gået sammen om at lancere den ældste rom nogensinde produceret i Danmark. Da rommen kommer fra et enkelt fad, frigives kun 220 nummeret flasker, og disse sælges efter først til mølle-princippet.

Danmarks ældste rom frigives under navnet ”Skærsøgaard Rom 2011 Romhatten Cask Selection #6”, og er en 12 år gammel rom tappet ved fadstyrke. Tilbage i 2011 blev rommen gæret og destilleret på Skærsøgaard Vingaard ved Kolding. Rommen er fermenteret på caribisk sukkerrørssirup og er efterfølgende batch-destilleret på Skærsøgaards lille pot still-destilleringssystem. Siden april 2011 er rommen modnet på et 225-liter stort vinfad af fransk egetræ, og er nu efter hele 12 år på fad tappet på flaske, hvilket i skrivende stund gør dette til Danmarks ældste rom nogensinde. Faktisk er rommen endda ældre end den ældste danskproduceret whisky, den 11 år gammel whisky fra det danske destilleri Fary Lochan, frigivet i 2022.

Skærsøgaard Rom 2011 Romhatten Cask Selection #6 er ganske enkelt en milepæl for dansk rom. Bag aftapningen står destillatør og vinmager Sven Moesgaard samt romekspert og romformidler Mads Heitmann, som i fællesskab frigiver rommen. Rommen sættes til salg onsdag den 3. maj kl. 20.00, og sælges efter først-til-mølle-princippet, eksklusivt på www.romhatten.shop.