Stauning Whisky er netop blevet kåret for at lave verdens bedste Single Cask til World Whiskies Awards 2023 i London. Det, der i 2005 startede som et hobbyprojekt blandt ni venner i Vestjylland, kulminerede foreløbigt i sidste uge i London. På World Whiskies Awards 2023 blev Stauning Whisky kåret som Årets Bæredygtige Destilleri samt for at lave verdens bedste single cask whisky. Desuden fik destilleriet også priser for bedste danske Rye, bedste danske Single Cask Single Malt og bedste danske danske Single Cask Single Rye.

Historien om Stauning Whisky startede i foråret 2005, hvor ni venner fra det vestjyske besluttede at starte en hobbyproduktion af single malt whisky op. Den brogede skare af fire ingeniører, en lærer, en kok, en slagter, en pilot og en læge gik i deres fritid i gang med at omdanne slagterens gamle slagtehus i Stauning til et mini-destilleri, og i 2006 piblede de første dråber frem.

I 2015 købte Distill Ventures, som er partner med den engelske spiritusgigant Diageo Stauning og der er nu investerer mere end 100 millioner kroner i en komplet modernisering af Stauning destilleriet som blev færdig sidste år. Diageo, der omsætter for godt 100 milliarder kr. om året, har i forvejen whiskygiganter som Johnny Walker, Talisker, Lagavulin, Oban og Caol Ila.