Nye tal fra det nationale landbrugsministerium (SAG) i Chile viser, at der nu er 6.080 hektar mindre med vin i Chile end i 2020. Dette svarer til et fald på 4,5%. Faldet er især sket i Casablanca og San Antonio samt i Colchagua, Cachapoal og Maipo. Kigger man på hvilke druer, er det især Cabernet Sauvignon som udgør 2,300 hektar af faldet. Men også Syrah og Pinot Noir-marker er blevet sløjfet. Det er primært marker med rødvinsdruer som er blevet sløjfet, mens de grønne druer i mindre grad har været ramt.

Der er flere grunde til at arealet med vinmarker falder i Chile. Blandt andet ligger mange vinmarker tæt på Santiago som vokser og hvor det økonomisk er mere rentabelt at bygge beboelse end at dyrke vin. Men også flere producenter tager sydpå og planter marker, mens de nedlægger marker i de varmere og tørrere områder grundet klimaforandringerne. Specielt mangel på vand har betydet flere har opgivet at dyrke vin. Et andet problem er at flere bønder i dag kun får omkring 70 øre for et kg druer, hvilket gør det svært at få det til at hænge sammen.