Altos de Pinto Bandeira i Brasilien har netop fået DO status for sine mousserende vine. Men det har været en lang proces som har foregået i mere end 10 år. Altos de Pinto Bandeira ligger i den sydlige Serra Gaúcha region i Brasilien. Det var især den chilenske vinmager Mario Geisse som flyttede til området i 1976 og et par år senere begyndte at lave mousserende vine som er skyld i at området nu har fået DO status. I følge Mario Geisse opnår man i området en perfekt balance mellem sukkerindhold, syre og modenhed i druerne og som gør dem velegnet til produktion af mousserende vin.

Altos de Pinto Bandeira dækker 6.500 hektar fordelt på de tre landsbyer Pinto Bandeira, Farroupilha og Bento Gonçalves. Jordbunden er præget af vulkansk jord og vinmarkerne ligger i gennemsnit i 632 m. højde.  Chardonnay, pinot noir og riesling italico (welschriesling) er de tre druer som er tilladt og høstudbyttet må maximalt være 12 tons per hektar. Som en start har fire vinhuse lov til at lave vine i den nye DO, det er Geisse, Aurora, Don Giovanni og Valmarino. De første vine vil komme på markedet under den nye DO i år.