Thy Whisky er blevet udnævnt som ’Single Estate of the Year’ ved Icons of Whisky 2023, der blev uddelt i London.

Den internationale whiskybranche bevæger sig mod den stedbundne ’terroir’, lokale råvarer, økologi og bæredygtighed efter årtier med fokus på industriel produktion og stor ekspansion. Således er den nystiftede pris ’Single Estate of the Year’ ved Icons of Whisky nu tildelt det danske whiskydestilleri Thy Whisky. Det glæder medejer Jakob Stjernholm, at destilleriet får netop denne anerkendelse, da Thy Whisky helt fra begyndelsen har haft ’Single Estate’-tilgangen som det primære fokus.

”Da vi startede med at lave whisky i Thy var der ikke mange nystartede destillerier i verden, der fokuserede på de stedbundne potentialer til at lave whisky. Idéen for os er netop at lave en whisky, der smager af det sted, den kommer fra” siger Jakob Stjernholm og fortsætter:

”I dag oplever vi, at nye destillerier ligesom os, tager udgangspunkt i råvarerne, og tager stilling. Vi bruger udelukkende vores eget økologiske korn og grundvandet under vores gård til at lave whisky – både af hensyn til kvaliteten i vores produkter, men også for at skabe en mere bæredygtig produktion. Derfor er det fedt at mærke, at ’Single Estate’-tilgangen og ’terroir’ bliver mere og mere efterspurgt i whiskybranchen, hvilket gør os ekstra glade for at modtage prisen, da tilgangen i ‘Single Estate’ gennemsyrer alt hvad vi gør,” siger Jakob Stjernholm.

Foruden prisen for bedste ”Single Estate Whisky Destilleri”, vandt Thy Whisky også hele fem priser for deres produkter, heraf 3 guldmedaljer og titlen som Danmarks bedste i kategorien ‘SMALL BATCH SINGLE MALT, 12 YEARS & UNDER’.

World Whiskies Awards afholdes af Whisky Magazine og er branchens prisuddeling til sig sig. Det består af en smagekonkurrence, en designkonkurrence, hvor enkeltprodukter bedømmes, og Icons of Whisky, hvor destillerier og personer hædres af branchen for deres særlige indsats.