Manglen på vinflasker er nu et større problem i Frankrig, hvor producenterne skal til at flaske deres 2022 årgang. Specielt roséproducenterne tripper for at få flasker nok til at kunne få deres vine på markedet til foråret, som er ved at ramme Europa.

Grunden til manglen er dels nedsat produktion tilbage fra Covid perioden samt de høje energiregninger. Der er primært to store flaskeproducenter i Frankrig: Verallia og O-I Glass. O-I Glass har set deres gasregninger stige fra 126 mio. kr. til mere end 550 mio. kr. årligt, hvilket har medført, at produktionen er sat væsentligt ned. Blandt andet er det umuligt at få fat på de små 187 ml. flasker og alternativet for mange har været at benytte dåser i stedet.

Blandt vinproducenterne er der spekulationer om at den nedsatte produktion er en måde også at manipulere med priserne for at få disse op. Priserne er det seneste år fordoblet på glasflasker. Vinbranchen har nu bedt den franske regering træde til og hjælpe, da man er bange for eksportkonsekvenserne.