Bureau Interprofessionnel des Vins du Centre (BIVC) kan næsten ikke få armene ned efter at kvaliteten af druerne i år ser ud til at blive den bedste i 30 år. Den centrale del af Loire dækker 5000 hektar i Pouilly Fumé, Pouilly-sur-Loire, Menetou-Salon, Quincy, Reuilly, Coteaux du Giennois and Châteaumeillant.

Vinteren var tør og let frost ramte i begyndelsen af april. Men på et tidspunkt med kun lidt fugt i luften så skaderne var begrænsede. Foråret var lunt med rimelige nedbørsmængder. Der faldt en del regn i juni men juli var varm og tør. Høsten startede 25 august i Menetou-Salon og i Reuilly hvor man høstede pinot gris. Høsten sluttede midt i september.

I flg. BICV var både sukkerindholdet i druerne, syren og den fenoliske modning perfekt. I området er de dominerende druer sauvignon blanc og pinot noir. Høstudbyttet var meget gennemsnitligt for området.