Det svenske firma Star Wine List har siden 2017 uddelt priser for de bedste vinkort i Sverige og i 2019 blev de første priser også uddelt i Danmark. I dag arbejder virksomheden i over 30 lande med kåring af de bedste vinkort.

Det er et dommerpanel med en række af de mest anerkendte sommelier i verden som står for voteringen. Og der kigges på mange faktorer men også alsidig geografisk og i vintyperne som præsenteres. Der kåres i en række forskellige kategorier, hvor den mest prestigefyldte er Grand Prix hvor vinderen senere konkurrerer med vinderne fra de andre lande.

I denne uge blev de bedste vinkort fra danske restauranter kåret.

De danske vindere i 2022

Special Jury Prize: Lago

Bedste glas kort: Bar’Vin

Bedste mousserende kort: Alchemist

Bedste østrigske vinkort: Admiralgade 26

Bedste tyske vinkort: Syttende

Bedste mindre kort (mindre end 200): Radio

Bedste medium kort (200-600): Admiralgade 26

Bedste “sustainable” kort: Amass

Grand Prix: Alchemist